Nestle zmniejszy ilość cukru w czekoladzie o 40 procent.
![Nestle zmniejszy ilość cukru w czekoladzie o 40 procent.](https://wykop.pl/cdn/c3397993/link_2uQiTJuiA2XSMcZZ602a7oqI9vQOB3pm,w300h194.jpg)
Szwajcarski gigant spożywczy Nestle poinformował o przełomie, którego dokonali jego naukowcy. Odkrycie pozwoli na znaczące zmniejszenie ilości cukru w czekoladzie.
![tomkers](https://wykop.pl/cdn/c3397992/tomkers_Yr8e7XF5FI,q52.jpg)
- #
- #
- #
- #
- #
- #
- 145
Szwajcarski gigant spożywczy Nestle poinformował o przełomie, którego dokonali jego naukowcy. Odkrycie pozwoli na znaczące zmniejszenie ilości cukru w czekoladzie.
Komentarze (145)
najlepsze
@wesolutki: naprawdę?
źródło: comment_LV44674dZl24RI9CImK9MfXoip9GsMkt.jpg
PobierzSzkoda. Te ich wyroby to sam cukier, tak jak Milka teraz. Wystarczyłoby że dawaliby tego cukru mniej po prostu.
wybierz jedno
Nestle zmniejszy ilość cukru w czekoladzie o 40 proc.
Badacze Nestle znaleźli sposób na zmniejszenie o 40 proc. ilości cukru w wyrobach czekoladowych bez wpływu na ich smak. Spółka jest w trakcie zdobywania patentu na swoje odkrycie. Zamierza wykorzystać je w swoich produktach od 2018 roku.
Szwajcarski koncern ujawnił jedynie, że jego
Ciekawe, czy ten ich nowy rodzaj cukru nie będzie szkodliwy. Skoro się szybciej rozpuszcza, możliwe też, że będzie to równoznaczne z wyższym, bardziej dynamicznym wyrzutem insuliny, a co za tym idzie większą eksploatacją trzustki. Zwiększy się przez to szansa na