Jakie są prawdziwe koszty masowej produkcji mięsa
Nie możemy pozwolić sobie na spożywanie mięsa w obecnych ilościach. Codziennie powiększamy "proteinową bańkę", której pęknięcie będzie nas drogo kosztować.
pomijane_pl z- #
- #
- #
- #
- #
- #
- 4
Nie możemy pozwolić sobie na spożywanie mięsa w obecnych ilościach. Codziennie powiększamy "proteinową bańkę", której pęknięcie będzie nas drogo kosztować.
pomijane_pl z
Komentarze (4)
najlepsze
Soję się wycofuje z uwagi na rakotwórczość, koszty produkcji i problemy z przechowywaniem. Był też czas na rzepak (który jakiś idiota zechciał zamienić na paliwo które szkodzi silnikom, a powierzchnie upraw zamiast na żywność przeznaczało się na spalenie), ale teraz króluje kukurydza. Grube i ciężkie ziarno od mało wymagającej rośliny która daje dodatkowo dużo zielonki na pasze objętościowe.