Branża cukrowa w latach 60 płaciła naukowcom za fałszowanie badań o żywności.
![Branża cukrowa w latach 60 płaciła naukowcom za fałszowanie badań o żywności.](https://wykop.pl/cdn/c3397993/link_nLostRsWyERPa8uujEQvLNdKE7Ahz18k,w300h194.jpg)
Branża cukrowa zapłaciła naukowcom w latach 60. za zatajenie związku pomiędzy cukrem a chorobami serca i obarczenie winą tłuszcze nasycone, wynika z upublicznionych niedawno dokumentów.
- #
- #
- #
- #
- #
- 70
Komentarze (70)
najlepsze
Wypadało by jednak znać elementarne zasady działania dzisiejszej nauki. Tak, dzisiaj wielkie koncerny dalej opłacają naukowców i wykupują sponsorowane artykuły w popularnych gazetach. Zwykle wygląda to tak, że opłaca się naukowców aby przeprowadzili badanie w taki sposób aby udowodnić jakąś tezę a potem płaci się w popularnych czasopismach za napisanie artykułu który powoływałby się na te badania. I to jest metoda która działa na debili którzy swoją wiedzę
martwe wirusy z trującym "konserwantem" znane jako szczepionki
zdrowa na serce margaryna
nietuczącymi słodzikami
zdrową żywnością wysoko przetworzoną
większą szkodliwością marychy niż alkoholu i nikotyny
prawdziwych faktach w mainstreamowych, lokalnych niemieckich mediach i TVN
@conspir4tor: Taaaaak, masz niusa o tym że branża cukrownicza fałszuje wyniki badań i podważasz bezpieczeństwo słodzików. Najlepiej to powołaj się na badania dowodzące ich szkodliwość.
Swoją drogą ile jeszcze wyjdzie rzeczy na czym nas oszukują :) Śmiejcie się ale wiadomo, już od dawna, że auta mogłyby jeździć na 'wodę'.
źródło: comment_I2XRThzsXEvMuD9LJqh7UHhBY43XrtFj.jpg
PobierzKiedys prodicencie tytoniu, zeznawali przed Kongresem USA, pod przysiega, ze papierosy (a raczej nikotyna) nieuzalezniaja. Dla zyskow kazda branza powoe to co trzeba.
źródło: comment_tGRmln4CiRTaO4csnG24HdFKss4LYiNh.jpg
PobierzOd lat tego nie jadłem ...
Niedawno gdzieś ktoś tu zamieszczał wykop o tym, że wg jakichś tam badań margaryna jest bardziej kancerogenna od szlugensów, a syrop glukozowy wywołał więcej niż 50% światowej cukrzycy, także tego. A tłuszcze trans żremy prawie we wszystkim, tak samo jak ten syrop.