Branża cukrowa w latach 60 płaciła naukowcom za fałszowanie badań o żywności.
Branża cukrowa zapłaciła naukowcom w latach 60. za zatajenie związku pomiędzy cukrem a chorobami serca i obarczenie winą tłuszcze nasycone, wynika z upublicznionych niedawno dokumentów.
s.....r z- #
- #
- #
- #
- #
- 70
Komentarze (70)
najlepsze
Wypadało by jednak znać elementarne zasady działania dzisiejszej nauki. Tak, dzisiaj wielkie koncerny dalej opłacają naukowców i wykupują sponsorowane artykuły w popularnych gazetach. Zwykle wygląda to tak, że opłaca się naukowców aby przeprowadzili badanie w taki sposób aby udowodnić jakąś tezę a potem płaci się w popularnych czasopismach za napisanie artykułu który powoływałby się na te badania. I to jest metoda która działa na debili którzy swoją wiedzę
martwe wirusy z trującym "konserwantem" znane jako szczepionki
zdrowa na serce margaryna
nietuczącymi słodzikami
zdrową żywnością wysoko przetworzoną
większą szkodliwością marychy niż alkoholu i nikotyny
prawdziwych faktach w mainstreamowych, lokalnych niemieckich mediach i TVN
@conspir4tor: Taaaaak, masz niusa o tym że branża cukrownicza fałszuje wyniki badań i podważasz bezpieczeństwo słodzików. Najlepiej to powołaj się na badania dowodzące ich szkodliwość.
Swoją drogą ile jeszcze wyjdzie rzeczy na czym nas oszukują :) Śmiejcie się ale wiadomo, już od dawna, że auta mogłyby jeździć na 'wodę'.
Kiedys prodicencie tytoniu, zeznawali przed Kongresem USA, pod przysiega, ze papierosy (a raczej nikotyna) nieuzalezniaja. Dla zyskow kazda branza powoe to co trzeba.
Od lat tego nie jadłem ...
Niedawno gdzieś ktoś tu zamieszczał wykop o tym, że wg jakichś tam badań margaryna jest bardziej kancerogenna od szlugensów, a syrop glukozowy wywołał więcej niż 50% światowej cukrzycy, także tego. A tłuszcze trans żremy prawie we wszystkim, tak samo jak ten syrop.