Jakby kogoś ciekawiło to są tureckie lody z mleka koziego - Dondurma. Od niedawna (w zasadzie od tego roku) dostępne w Polsce. Zupełnie inne niż nasze, europejskie :) Ciągną się zdecydowanie bardziej i smakują zupełnie inaczej
@dGustator: Generalnie lody na bliskim wschodzie są robione nie na mleku, a na śmietanie. Dlatego są bardziej gęste, rzeczywiście smakują inaczej niż typowe europejskie. Krakowska sieciówka "lody tradycyjne" też robi na śmietanie. Polecam z tego typów lodów brać raczej czekoladowe czy śmietankowe niż owocowe (ale to może mój gust, z lodów owocowych preferuję sorbety).
Komentarze (113)
najlepsze
źródło: comment_CbhAbz512ocX92My7o0RHmT3eVTS65Wm.jpg
PobierzLODZIK + DZIEWCZYNA
HEHE XDDD
SEX XD
HEHE
źródło: comment_zPnsMCrKV7fDNUywdvbrUJYcdKRkYgD7.jpg
Pobierzźródło: comment_4YK8EH6CLdchpfaffZIyZyrJbXpeBoe0.gif
PobierzPokolenie higienistów
Ciekawe, ile osób trzymało w łapach wafelka, którego potem jesz ;-)