Wczoraj pojawiło się na wykopie takie oto znalezisko (
//www.wykop.pl/link/3224123/rzucam-miesem-rzucam-tesco/ ), które chyba dzięki ujmującemu opisowi autora zostało ochoczo i bezkrytycznie wykopane. I tutaj pojawia się małe "ale"
Nie chciałbym psuć afery... (bo nic nie smakuje tak jak #
afera na wykopie z rana). Ale raczej mamy tu ostre pierdolenie i chłopaki niech się szykują na pozew od Tesco... A teraz dochodzenie przeprowadzone 10 min temu:
1. Idę do zamrażarki.
2. Biorę opakowanie zamrożonego mielonego z Tesco i sprawdzam jaki mają standard etykietowania (tak przy okazji muszę je już wyrzucić bo 2015 rok ( ͡º ͜ʖ͡º) ).
3. Robię zdjęcia jednej, tej samej paczki miecha i wrzucam na wykop.
4. Wnioski każdy wyciąga sam.
A teraz teoria dlaczego hermetycznie zapakowane mogło mięso chłopakom śmierdzieć:
- wzięli pobrudzone "sokiem" z innego opakowania (bo jakiś debil na półce uszkodził) a potem, źle przechowywali
- wzięli pobrudzone "sokiem" z tego samego opakowania (bo jakiś debil na półce uszkodził i nie zauważyli małej dziurki) - wtedy mogło śmierdzieć bo nie było hermetyczne i warto to zgłaszać obsłudze
- mięso było zbyt długo w cieple podczas transportu nad jeziorko a potem w lodówce (ale chuja już to dało bo przegrzane) lub pojechali nad jezioro, zaczęli pić, mięso zostawili w cieple do wieczora, potem otwierają i śmierdzi to zaczynają szukać dat przydatności, a że już popili (albo nie) to zaczynają się "teorie"...
pokaż spoiler Nie pracuję w Tesco, ani firmie zależnej, nie jestem jakimś wielkim fanem Tesco, ale jestem wielkim fanem PRAWDY i kręcenia tylko prawilnych gównoburz ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Komentarze (171)
najlepsze
(chcesz jeszcze jakieś zdjęcia potwierdzające, że to moja paczka jedna i ta sama?)
@Kejran: A nie arbuzem 4,5 kg? Mam dobry humor. Łap.
@bruthal: Pozew od Tesco.
Mięso pakowane w atmosferze ochronnej (MAP), ZAWSZE po otwarciu ma specyficzny zapach. Jest to spowodowane tym, że w środku jest mieszanina gazów, która opóźnia psucie się mięsa, też by nie traciło koloru i nie osuszało się. Dlatego po otwarciu produktu można zostawić otwarte na 5 minut, jak ten gaz wywietrzeje i nie będzie już "śmierdzieć", a produkt normalnie nadaje się do obróbki termicznej.