PRZETWÓRSTWO MIĘSA na poziomie gospodarstwa
W jaki sposób przygotować mięso do przerobu, jak wygląda linia technologiczna do przetwórstwa mięsa, jakie produkty można wyprodukować w małej masarni?
CDRBrwinow z- #
- #
- #
- #
- #
- #
- 83
W jaki sposób przygotować mięso do przerobu, jak wygląda linia technologiczna do przetwórstwa mięsa, jakie produkty można wyprodukować w małej masarni?
CDRBrwinow z
Komentarze (83)
najlepsze
- oczy ustawione poziomo, patrzące przed siebie
- zęby siekacze
- żołądek trawiący mięso
- pazury (w zaniku niestety)
Szach mat wegetarianie!
@LUKIMAG: wystarczy, że mięso kiedyś jadło warzywa ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Pozdrawiamy EU( ͡° ͜ʖ ͡°)
Druga, krótsza historia jakoś mnie bardziej przekonuje, wszyscy mają rękawiczki (choć jeden epizod też się trafił bez rękawiczek) ale szef jakoś tak widać bardziej podchodzi jak
@holekm: Generalnie większość wędlin gdyby nie była nastrzykiwana i poddawana różnym dziwnym zabiegom, to byłaby koloru szarego bardziej niż różowego który znamy ze sklepowych półek.
żeby tylko ludzie się nie dowiedzieli ze kielbasa jest w jelitach xD
( ͡° ͜ʖ ͡°)
@krzko: Założę się, że u ciebie na wsi też wstrzykują solankę do mięsa albo jeśli mają więcej czasu to odkładają mięso na kilka dni do moczenia w solance.