Pomidory o smaku owoców będą chroniły przed zawałem. Polski wynalazek!
Efekt pracy profesora Piotra Chomczyńskiego, czyli sok na bazie pomidorów, ale o owocowym smaku, latem pojawi się w sklepach. Likopen, czyli przeciwutleniacz, nadający kolor pomidorowi, ma szczególną moc leczniczą. Lekarze nie od dzisiaj wiedzą, że obniża ryzyko chorób serca, np. zawału, a przede wszystkim przeciwdziała chorobom nowotworowym.
- #
- #
- #
- #
- #
- #
- #
- #
- #
- #
- 37
Komentarze (37)
najlepsze
i żadne mi tam owoce nie bedą obniżać wartości pomidorowych!
chociaż znam wielu, którym smakuje...
ale jak komuś sok nie smakuje,
to niech je pomidorki - teraz już można przez cały rok!!!
i żadne mi tam pomidory nie będą psuć smaku mojego pysia!
abhud
czlapka
Komentarz usunięty przez moderatora
Zazdroszczę tym, co sami mogą hodować - smak bez porównania...
Jakby produkcja polegała jedynie na dorzuceniu sztucznych aromatów to od dawna by coś takiego sprzedawali.