Będzie więcej trucizn w wędlinach
Po cichu, tylnymi drzwiami urzędnicy z Brukseli pozwalają coraz bardziej truć ludzi. Z jednej strony wciskają nam, że wędzonki z małych zakładów są rakotwórcze i próbują ograniczyć ich produkcję, a z drugiej pozwalają producentom stosować w wędlinach jeszcze więcej szkodliwej chemii....
B.....b z- #
- #
- #
- #
- #
- 141
- Odpowiedz
Komentarze (141)
najlepsze
#1 Świnia jest prawdziwym „śmietnikiem”. Je wszystko, wliczając w to mocz, odchody, brud, gnijące ciała zwierząt, robaki lub psujące się warzywa. Będzie jeść nawet narośle rakowe innych świń lub zwierząt.
#2 Mięso i tłuszcz świń wchłania toksyny jak gąbka. Ich mięso może być 30 razy bardziej toksyczne niż wołowina lub dziczyzna.
#3
@ukrytysmok: Zgaduję przyczynę - wędzonki (bo zakładam, że pisząc ["wędlina"](https://pl.wikipedia.org/wiki/Wędliny) masz na myśli nie kiełbasę, ale właśnie np. szynkę - czyli wędzonkę) przygotowuje się właśnie poprzez peklowanie.
Innymi słowy - nie da się zrobić szynki bez peklowania...
https://pl.wikipedia.org/wiki/Peklowanie