@Mazowia: Wydaje mi się, że chodzi przede wszystkim o niską temperaturę. Ogólnie jajka powinno się smażyć na niskiej temperaturze, jajecznicę i sadzone - lepiej smakują. Większość ludzi których znam robi to na maksa.
@blackicewr: Przecież to jajko jest obrzydliwie niedosmażone, wystarczyło że przejechał po tym widelcem i całe półpłynne białko się rozmemłało. Nie zjadłabym. Lejące się żółtko jest fajne, ale białko ma być ścięte i kropka.
@wojciech-ogien: najpierw trzeba się nauczyć smażyć, polecam stalowa patelnie z ikea ok 200 zł (ciężka i masywna wazy jakieś 2 kg)na żadnym teflonie stek nie przyrumieni ci się tak ładnie jak na dobrze rozgrzanej patelni stalowej.
Komentarze (160)
najlepsze
A tak w ogóle to mój ojciec zawsze mi robił takie jajko podlewając tłuszczem żółtko. Jestem przyzwyczajony do takiej wersji