Jak powstają podrabiane steki? Użycie "kleju do mięsa" w praktyce.
"W tym wideo staram się rzucić trochę światła na transglutaminazę znaną jako klej do mięsa. środek ten używany jest w wielu formowanych (?) mięsach, aczkolwiek niektóre restauracje podają formowane (?) mięso jako prawdziwy stek." Tłumaczenie angielskiego opisu.
a.....s z- #
- #
- #
- #
- #
- #
- 85
- Odpowiedz
Komentarze (85)
najlepsze
Jeśli chodzi o coś bardziej ogólnopolskiego - wołowina QMP (do dostania np. w Makro) i ew. Sokołów, ze swoją serią sezonowanej wołowiny (chociaż jakościowo gorsze od QMP).
Wola i Bemowo nie wiem, nie moje okolice. Blisko Centrum masz Polną. Dodatkowo otworzył się teraz jakiś nowy punkt co się nazywa Buczer - wpisz w Googla.
Ogólnie, żeby kupić dobrego steka trzeba patrzyć na 2 rzeczy - po pierwsze powinien być z krowy rasy mięsnej. Krowa hodowana na mleko, która pod koniec życia poszła na mięso, nie będzie dobra.
Po drugie - odpowiednio długo sezonowany. Jak Ci rzeźnik powie,
zapomnij, to jest cios w plecy dla restauracji
No to ja zapytam co to jest ta galareta na jaką się czasem trafi w wędlinie? Dobrze to widać jak się kupuje w plasterkach.
Po tytule myślałem, że to będzie film o tym glucie ale jednak nie