Francuskie frykasy z Polski. To nasze ślimaki jedzą nad Sekwaną
Nawet 700 ton – tyle ślimaków jesteśmy w stanie wyprodukować w ciągu roku, z czego większość eksportujemy. Francuzi się oburzają, a my liczymy zyski – aż 90 proc. ich narodowego specjału pochodzi z Polski.
mamkuchnie z- #
- #
- #
- #
- #
- #
- 91
Komentarze (91)
najlepsze
@Jorgu: Albo idzie zajebiście i nie chcesz żeby inni weszli w interes ( ͡º ͜ʖ͡º)
##!$%@? #polskacebula
Przynajmniej w jednej rzeczy polskie prawo jest mądrzejsze od francuskiego ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@krn1: Niestety oparte na przykrych doświadczeniach. Myślę, że we Francji przyprawianie wędlin solą drogową jest dużo mniej prawdopodobne.
Pełno tego na Podkarpaciu. Pogłoski mówią, ze przywleczone zostało to do wsi Albigowa koło Łańcuta, wraz z jakimiś sadzonkami... Teraz rozprzestrzeniło się to wszędzie... Oczywiście winnych nie znaleziono, a straty są najprawdopodobniej wynoszą miliony zł rocznie....