@authorr: Ja jednak preferowałbym te bułeczki oddzielnie, a nie takie sklejone. Zwyczajnie denerwowałoby mnie to nierówne odrywanie. Ale przepis ciekawy na pewno spróbuję ;]
Bierzesz bułkę... myślisz - "o fajnie, ciepła bułeczka z sosem, co może być lepszego"... zaraz potem dowiadujesz się, że lepsza może być tylko bułeczka z farszem!
@Barn: Bo nigdy nie da się podać proporcji mąki i wody na idealne ciasto. Tu musi być na oko ze względu na to, że każda woda wiąże inaczej oraz sama mąka w zależności od rodzaju czy po prostu marki również inaczej się zachowa. Generalna zasada jest taka, żeby ew. dolewać w miarę wyrabiania aż do osiągnięcia odpowiedniej konsystencji, bo jak mówi stara prawda łatwiej kołek obcinkować niż go później pogrubasić ;).
Komentarze (64)
najlepsze
źródło: comment_fjlOlcaIpJW1DBigXh4pAbbgpFlvDQZq.jpg
Pobierzjutro testuje, a co mi tam!