Szybkie danie - ekstremalne żarcie dla odważnych czyli przepis na
sromotnika bezwstydnego "czarcie jajo"
Jadalne są tylko w stadium jaja - dorosłe śmierdzą jak cholera - czyli jak nie śmierdzi to jest jadalny.
Wbrew temu co piszą że nie jest smaczny - to nieprawda - smakuje jak ryba z rzodkiewką. :D Gdybym jednak jutro się nie odezwała to nie jedzcie tego (żartuję - tego grzybka nie da się raczej z niczym pomylić). :D
Nasze "mięsko" na surowo wygląda tak:
Wstępnie podsmażamy na oliwie aby łatwo usunąć "gluta" po czym go usuwamy np. łyżeczką:
Wrzucamy ponownie na ten sam tłuszcz, dodajemy pieprz, sól (my jeszcze dodaliśmy trochę papryki słodkiej) i smażymy z obu stron aż się nie przyrumieni:
I już gotowe - można wcinać - super zakąska do browarka. :D
Komentarze (131)
najlepsze
Komentarz usunięty przez moderatora
Komentarz usunięty przez moderatora