Mało zdjęć, pobieżny opis i na dodatek dodane z jakiegoś bloga. Trochę słabo jak na GzW. Przeglądnij inne znaleziska. W moim mniemaniu GzW, to przepisy bezpośrednio dla Wykopowiczów (Pokazywarka FTW), bez ciskania się z jakimś wątpliwej jakości blogaskiem.
Kiedyś zupę chciałem w ten sposób przechować więc gorącą wlałem do słoika i mi po kilku dniach słoik pękł :D Pasteryzacja nie jest taka łatwa a pleśń smrodu może narobić :D Dawne weki domowej roboty zdarzały się z pleśnią . Wiadomo można się otruć dlatego trzeba wąchać i patrzeć czy nic nie powstało to samo dotyczy sie mokrego chleba w folii więc bez paniki poprostu trzeba uważać na wszystko i nauczyć się
@mysliwy: wlanie gorącej zupy do słoika wcale jej nie zabezpieczy przed bakteriami. Trzeba by było ją zapasteryzować, czyli w zamkniętym słoiku zagotowaćtak jak jest opisane w znalezisku.
@biczplis: a jak to smakuje? Lubię od czasu do czasu smak konserwy, ale praktycznie niemożliwe znaleźć taką, która byłaby zdrowa (bez multum dodatków, momu). Kiedyś miałem okazję jeść mięso 'niby kiełbasa' ze słoika i bardzo mi nie smakowało. A lubię mięso, mój tata robi własne wyroby (kiełbasy, szynki, schab itd).
@leone: spróbuj sobie "mięsiwo" z biedronki, jest w takich małych słoikach, kawałek mięsa (cały, nie zmielony) przygotowany w sposób z tego znaleziska. Dobre jest to, ale drogie
Komentarze (96)
najlepsze
Komentarz usunięty przez moderatora
Komentarz usunięty przez moderatora
Szkoda że bez mięsa : (
crevna zvezda