Jesteś zielony w kuchni? Ściąga, jak dobierać zioła i przyprawy [infografika]
Jeśli też masz ten problem, że dodajesz bazylię nawet do deserów "bo jest dobra", a przyprawy to dla Ciebie sól i pieprz, zobacz koniecznie tę infografikę i dodaj do ulubionych. Alfabet dobierania przypraw do dań i napojów na in. Do czego gałka muszkatołowa? A do czego najlepiej nada się kozieradka?
facecjonistka z- #
- #
- #
- #
- #
- 94
Komentarze (94)
najlepsze
Aby się nie rozpisywać:
- cynamon używany w kuchni indyjskiej i tureckiej do mięs,
- pieprz pasuje do wszystkiego, ergo do czekolady też ;-)
- papryka - informacje po prostu śmieszne!
- itp. itd. - polecam zajrzeć na : http://www.teatrsmaku.com.pl/przyprawy.html
Artykuł w stylu: sól jest słona.
Komentarz usunięty przez moderatora
@lewe_lewe_lewe_lof_lof_lof_lof:
@adamczo:
no cwaniaczki, sprawdziłem ;] i nie ma w tej przyprawie glutaminianu, wyraźnie zaznaczyli na opakowaniu (prymat) ani niczego innego podejrzanego
są za to: sól, papryka słodka, czosnek, kolendra, cukier, kurkuma, majeranek, imbir, chili, kmin rzymski, gorczyca, kminek i gożdziki
chyba, że coś z tą solą kombinują
Chlorek sodu, albo dwuwodorek tlenu też jest bleee?