Tak się szprycuje mięso
![Tak się szprycuje mięso](https://wykop.pl/cdn/c3397993/link_ExV4O94ahgJtxw0nEhT3Nhu5YIrxeLTc,w300h194.jpg)
Dziesiątki igieł pompują w tę wędlinę fosforany, substancje konserwujące i wzmacniacze smaków. Efekt? Z ważącej kilogram szynki wychodzą dwa...
![arkadius1984](https://wykop.pl/cdn/c3397992/arkadius1984_6EuHgyDwpP,q52.jpg)
- #
- 87
Dziesiątki igieł pompują w tę wędlinę fosforany, substancje konserwujące i wzmacniacze smaków. Efekt? Z ważącej kilogram szynki wychodzą dwa...
Komentarze (87)
najlepsze
Niestety w supermarketach i sklepach mięsnych ciężko sprawdzić, bo przeważnie wędlina wyłożona jest w chłodziarkach bez opakowania - kroi ją ekspedientka, jedynie w marketach można spotkać paczkowaną wędlinę na stoiskach samoobsługowych. Przyznam
2. irytuje mnie demonizowanie znaku E. jestem świadomy tego ze w wiekszosci za tym skrotem znajduja sie substancje toksyczne i nie dotknelibysmy produktu w ktorym to sie zawiera. jednak jest wiele calkowicie
nie rozumiem, to chyba UE jest mistrzem norm i regulacji, ale jak trzeba to ich nie ma...
Komentarz usunięty przez moderatora