Cynamon - jedna z najzdrowszych przypraw!
Cynamon chyba gości w kuchni każdego z nas. Jest to jedna z popularniejszych przypraw kuchennych o szerokim zastosowaniu. Jest także niezwykłym wspomagaczem naszego umysłu. Dodatkowo ma wspaniałe walory smakowe, kawa z cynamonem to jedna z najlepszych rzeczy znanych ludzkości!
mistrzwuszu z- #
- #
- #
- #
- #
- 64
Komentarze (64)
najlepsze
Idąc takim samym tokiem rozumowania, każde mięso to masa przetworzona przez organizm z najróżniejszego gówna. Kiełbasa to zmielone ochłapy zawinięte w jelito, które wcześniej gromadziło gówno. Żołądki to zbiorniki na przemielone śmieci. Wątróbka to oczyszczalnia ścieków krążących we krwi. Miód to ślina pszczół + nektar.
Ale kawa jest fuj, bo ziarna przed przetworzeniem wydalił Łaskun (czyli nawet ich nie strawił). Proszę.
Coś mi się zdaje, że chodzi tu o kumarynę, a nie o cynamon. 0.1 mg to 0.0001 g. Nawet przemnożywszy przez 90, daje to niewielką liczbę.
Cynamon natomiast i gozdziki wspaniale nadaja sie do wina grzanego.
Swietna jest tez szczypta cynamonu w zupach warzywnych, zwlaszcza kremowych, na przyklad z cukini, pieczarek albo kabaczkow. Nadaje im ciekawszy smak.
Jakiś czas temu karmiłam synka kaszką z dodatkiem cynamonu i po umyciu mu buzi zauważyłam, że wszędzie, gdzie wcześniej miał ślady kaszki, buzię miał zaczerwienioną. Zdębiałam i zrobiłam mu - i sobie - "próbę alergiczną", nakładając na skórę trochę cynamonu zmieszanego z wodą. Też mi się pojawiło zaczerwienienie, i zastanawiam się teraz - czy to cynamon sam w sobie