MOM - co to jest i dlaczego powinniśmy tego unikać?
![MOM - co to jest i dlaczego powinniśmy tego unikać?](https://wykop.pl/cdn/c3397993/link_dcSI06mPzHpj2gLYrLMSiEPPhxTWMCZ6,w300h194.jpg)
[...] Umożliwiają mechaniczne oddzielanie od kości resztek mięsa drobiowego, wieprzowego lub wołowego uprzednio rozdrobnionych na krajarce do kości. Mielone kości, razem z mięsem są przenoszone (wytłaczane) przenośnikiem śrubowym w sita, gdzie dochodzi do (...)
- #
- #
- #
- 75
Komentarze (75)
najlepsze
@znikajacypunkt: Aż mi popiół z cygara wpadł do koniaku, jak to przeczytałem...
Kurde, świadomość konsumencką to można budować jak ludzie mają pieniądze i czas. U nas obu w deficycie, a śrubką wciąż dokręcana.
Chyba nieświadomie wypisałeś skład nuggetów z Mc'Donalda.
ps. no może z tą solą jest lepiej.
Przeciwutleniacze jak już to korzystnie wpływają na zdrowie, zmniejszając ilość wolnych rodników.
Strach przed sztucznymi produktami i konserwantami jest irracjonalny. W historii ludzkości jedzenie nigdy nie było tak wysokiej jakości. Jak ktoś koniecznie chce niech je suche, przesolone i lekko zaśmierdziałe mięso
@koszernyrozum: to od dzisiaj przechodzę na dietę "czekolada i czipsy". Dziękuję Internecie!
A tak na poważnie - samokontrola organizmu kończy się tam gdzie zaczyna się chemia w postaci sztucznych aromatów i barwników, które z łatwością oszukają nasze zmysły, ale żołądka już nie.
Przecież napisałem biochemicznie. Co z tego, że jednym rodzaju mięśni jest inna izoforma miozyny a w drugim inna? Do tego nieco inna zawartość metabolitów co ma wpływ na smak. Nie ma żadnego zagrożenia zdrowotnego, człowiek może przyjmować białko i w takiej formie. Jedyna różnica to wynikająca z budowy tkanki konsystencja, ilość kolagenu etc. a to wpływa tylko na komfort jedzenia.
Dlatego m.in. cena takich rzeczy jest odpowiednio niższa..