MOM - co to jest i dlaczego powinniśmy tego unikać?
![MOM - co to jest i dlaczego powinniśmy tego unikać?](https://wykop.pl/cdn/c3397993/link_dcSI06mPzHpj2gLYrLMSiEPPhxTWMCZ6,w300h194.jpg)
[...] Umożliwiają mechaniczne oddzielanie od kości resztek mięsa drobiowego, wieprzowego lub wołowego uprzednio rozdrobnionych na krajarce do kości. Mielone kości, razem z mięsem są przenoszone (wytłaczane) przenośnikiem śrubowym w sita, gdzie dochodzi do (...)
- #
- #
- #
- 75
Komentarze (75)
najlepsze
Najlepsze zdanie z artykułu. :D Ponadto jeśli chodzi o zdjęcia, to niejeden produkt spożywczy podczas produkcji wygląda tak nieatrakcyjnie, że mało kto by go chciał jeść.
http://www.wykop.pl/link/1251149/wielki-ranking-parowek-zobacz-ktore-maja-mieso/
Czyli nic się nie marnuje, to źle?
Nic złego nie jest , nawet czasem to tradycyjne potrawy : skórki, oczy, chrząstki etc.
Problemem jest chemia lana do tego. Amoniak zabijający bakterie i dodatki smakowe i koloryzujące. Papka od tego robi się różowa.
Starsze pokolenie jak widzi "szynka" to wierzy, że to szynka. Jak dla mnie Ci ludzie są oszukiwani bo nieświadomie kierują się nazwą a nie faktycznym składem.