Czasem robię takie zapiekanki - fajna sprawa. Do Twoich mam jedno zastrzeżenie - są zdecydowanie za tłuste!!!!! Radziłabym więc, by w przyszłości smażyć pieczarki na odrobinie masła (zaręczam, iż będą o wiele smaczniejsze), by tym samym nie smarować już bułek. :) Jeśli dorzucisz do tego czosnek (o ile oczywiście lubisz), będzie jeszcze smaczniej.
Na bułkach nie robiłam zapiekanek. Na dzisiejszą kolację przepis jak znalazł. Spróbuję chętnie, a wam życzę smacznego. Dziękuję autorowi za zdjęcia i przepis.
no błagam wykop o zapiekankach?! z tego co się orientuję, to już dzieci dosięgające kuchennego stołu potrafią sobie coś takiego przygotować i nie potrzebują poradnika
Komentarze (85)
najlepsze
Sprawa nr 2: Pieczarki lepiej zetrzeć na tarce, albo cienko pokroić, a nie takie duże kawałki.
Sprawa nr 3: Do pieczarek i cebuli podczas duszenia/smażenia warto dodać trochę kostki rosołowej.
:F