Wpis z mikrobloga

Ja #!$%@? co leci w #tvn. Baba chlała calą ciążę, potem wypiła z konkubentem 4 flaszki i tu nie wiadomo czy próbowali przeprowadzić aborcje, czy nie umieli odebrać porodu, w każdym razie dziecko zostało rozerwane. W szpitalu ta tępa #!$%@? urodziła już tylko główke i fragmenty ciała którego sami nie wygrzebali. Uwaga #niepopularnaopinia, tak z drugiej strony patrząc to dziecko pewnie miało by FAS i skończyło jako pato, bądź cierpiało maltretowane kupe czasu i kto wie co by sie stało za X lat. Strasznie smutna sprawa, takich ludzi trzeba sterylizowac czy sie to podoba czy nie. Przez takie rzeczy zaszczepia sie u mnie #lewackalogika że dziecko nie jest własnością rodziców.

#patologiazewsi #patologia
  • 13
@Janusz_Radek: Bo nie jest własnością, chronią dzieci te same prawa co dorosłych i tyle. Jak ktoś się znęca nad dzieckiem, reagować powinno otoczenie. Ludzie zazwyczaj wiedzą takie rzeczy, ale nie chcą sypać. Trzeba uświadamiać ludzi, a nie narzucać kolejne zakazy i wprowadzać kolejne prawa, tak samo jak z tą niezdrową żywnością w szkołach ostatnio. Niektórym nie da się oczywiście pomóc, ale jak widać chociażby na tym przykładzie, choć mamy MOPSy i
@Janusz_Radek: Ludzi karzę się za czyny dokonane, a Ty chciałbyś ukarać kogoś odbierając mu możliwość posiadania dzieci z powodu przesłanki, że w przyszłości znowu może skrzywdzić swoje dziecko, jeśli znów zajdzie w ciąże.
@Janusz_Radek: Nie zrozumiałeś. Skoro jakaś patologiczna osoba umyślnie zabiła swoje dziecko, powinna ponieś karę i iść do więzienia. Ale sterylizacja z powodu założenia, że taka osoba może jeszcze raz zajść w ciąże i zrobić znowu to samo nie ma sensu.
Strasznie smutna sprawa, takich ludzi trzeba sterylizowac czy sie to podoba czy nie.

@Janusz_Radek: Dlaczego smutna sprawa? Tak działa selekcja naturalna. Nikogo nie trzeba sterylizować, sami zabili dziecko, więc po co się w ogóle wtrącać.

Słabe osobniki nie mają potomstwa i wymierają, a silne rozmnażają się i rozwijają, takie jest życie.
@Janusz_Radek: Ale to samo możemy powiedzieć o większości przestępców, duża część z nich to recydywiści, którzy wracają po jakimś czasie znów do więzienia. Ale mimo to nikt ich nie skazuję na odsiadkę zanim znów popełnią przestępstwo tylko z powodu wysokiego ryzyka, a co najwyżej częściej interesuje się nimi policja.

Poza tym przymusowa sterylizacja jest obecnie praktycznie niemożliwa do wprowadzenia. Większość cywilizowanego świata zakazuje takich praktyk.
@ibilon: Bo następnym razem nawet jak dziecko się urodzi to Ty je będziesz utrzymywał z podatków. Jak spróbują powtórzyć wyczyn z następnym dzieckiem, ale uda się je odratować to nadal Ty będziesz je utrzymywał z podatków. Pomijam już fakt tego jakie dzieci się rodzą po piciu alkoholu w ciąży. Miłej lektury http://margineszycia.blogspot.com/2013/12/opowiesc-z-happy-endem.html jakoś strasznie się rzuca w oczy wspólny mianownik dla wielu przypadków.

@Aleksander_Newski Myślę, że łatwo można rozróżnić kradzież samochodu
Bo następnym razem nawet jak dziecko się urodzi to Ty je będziesz utrzymywał z podatków. Jak spróbują powtórzyć wyczyn z następnym dzieckiem, ale uda się je odratować to nadal Ty będziesz je utrzymywał z podatków. Pomijam już fakt tego jakie dzieci się rodzą po piciu alkoholu w ciąży.

@Janusz_Radek: No to wystarczy zlikwidować socjalizm i po problemie. Przy okazji zmniejszy się liczba takich matek pijących w ciąży, bo bez zasiłku i
@Janusz_Radek: ja chciałem tylko powiedzieć, że cieszę się, że mój absolutnie ulubiony wykonawca zawitał na wykopie. Możecie już przewijać dalej :)

PS - od lat bezskutecznie poszukuję "Do potomnego" w reżyserii Antoniego Krauzego, z Januszem Radkiem w roli Krzystofa Baczyńskiego. Będę wdzięczny za wszelkie namiary na transmisję, dvd, torrent czy cokolwiek. TVP odmówiła sprzedaży nagrania :(