Wpis z mikrobloga

@crazyfigo: Generalnie chciałbym pić więcej prawdziwych soków. Uwielbiam samemu wyciśnięte soki... ale mam z nimi jeden problem. Mycie sokowirówki po wszystkim.. jest to mega uporczywe. Czasami mnie weźmie i przez kilka dni codziennie robie jakieś soki z jabłek czy marchwi, ale później mi się odechciewa.

Gdyby była jakaś stosunkowo dobra alternatywa w sokach sklepowych.. Te jednodniowe są dość drogie.. Innych praktycznie brak.

Gdyby dało się wyciskać sok bez brudzenia całej
  • Odpowiedz
@crazyfigo: Sądzę i nawet sam soki piję, ba nawet sam robię w sokowirówce i pasteryzuję na zimę ale nie o to chodzi. Jak wmówisz społeczeństwu, że soki są zdrowe(co już po cześci sie marketingowcom udało) to będą to w siebie wlewać litrami i tylko się tłuszczem zalewać.
  • Odpowiedz
@crazyfigo: Rozumiem, że masz bana na Google, tak więc proszę cię bardzo:

1. Cukier, a konkretnie fruktoza - gorszy cukier niż sacharoza ze ze wzgledu na szlak metaboliczny.

2. Sama forma pożywienia - płynna, co nie jest najlepszym rozwiązaniem dla organizmu. Jeśli nie wierzysz, to przez jeden dzień jedz same płynne produkty. Dostaniesz pięknych perturbacji. Do picia służy woda, nic innego.

3. Soki sklepowe to syf ze względu na dodatki,
  • Odpowiedz