Wpis z mikrobloga

Kto mi wyjaśni dlaczego mam lagi w #csgo? Internet śmiga na poziomie 3-4 Mbps i raczej nie jest to wina komputera. Ping potrafi skoczyć do 800, a nawet gdy jest na poziomie 20-30 to coś tnie. #niefajnie
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@skj_: tak przez wi-fi i wydaje mi się, że z tym może być problem. Jak oglądam coś na youtubie to przez chwilę mi się ładuję fajnie, a potem na sekundę czy dwie się zacina. Czemu tak jest? Jak to rozwiązać?
  • Odpowiedz
@iLovePierogi:

Możesz mieć jakieś malware. Ściągnij sobie jakiś program typu MBAM i przeskanuj kompa. Zobacz ile kresek masz na połączeniu Wi-Fi. Jeśli mało, postaraj się o lepsze ułożenie routera do komputera bądź na odwrót (najlepszym rozwiązaniem jest po kablu). Może też to być wina Twojego dostawcy i wtedy już nie będziesz miał na to wpływu. Czasami szybki internet ≠ internet wysokiej jakości
  • Odpowiedz
@skj_: Dzięki za pomoc, zaraz przeskanuje :)! Raczej to nie wina dostawcy bo na innych urządzeniach nie ma tego problemu. Pomyślałem o kablu, ale nie wiedzieć czemu Windows 8 nie chce działać na kablu. Nie da się też zainstalować sterowników, więc chyba jestem skazany na wi-fi. Zasięg dobry (wszystkie kreski).
  • Odpowiedz
@skj_: to już dawno mam zrobione, nie ma też żadnych procesów, które by zużywały przesył. To jest coś z wi-fi. Postaram się rozwiązać problem z ethernetem, to powinno pomóc.
  • Odpowiedz