Wpis z mikrobloga

@Zari: To właśnie dla takich akcji gra się mi.i. w gry tego typu, szkoda, że 4 tak spartolili, bo gdyby działała dobrze to grałbym jak najęty ()
  • Odpowiedz
@m1chau: No ja wiem, bo cały czas trzymam rękę na pulsie, bo BF4 mi się podoba nawet taki jakim był, ale patrząc na potencjał jaki miał przed premierą niestety to nie jest nawet cień jego popularności :(
  • Odpowiedz
@m1chau @Wojtex28: : I tak balans leży i będzie leżał, netcode też. Żeby w pełni naprawić BF-a 4 trzeba by było zmienić silnik. Frostbite jest koszmarny. Może i ładnie wygląda, ale działa baardzo słabo. Pod tym względem już silnik Real Virtuality 2 (Arma 2) jest o wiele lepszy choć nieco gorzej wygląda.
  • Odpowiedz
@Zari: Geez, co ta społeczność Army to ja nawet nie xD Jeszcze te dźwięki z Call of Duty :D

Moim zdaniem Frostbite jeszcze daję rade, tylko po protu oni go nie ogarnęli :/ Widać to dosłownie od początku istnienia gry, a dodatkowo nie mieli go tak naprawdę kiedy załatać, bo cały czas siedziała nad nimi presja dodatków. Jeszcze jak zaczęli dodawać do gry nowe funkcje ( np. odliczanie przed zaczęcie
  • Odpowiedz
@Wojtex28: Ja grając w BF-a 4 czuję się jakbym pływał w jakimś bardzo gęstym szlamie. Nie wiem, ta gra jest przekombinowana. DICE wrzuciło za dużo ficzerów. Zaawansowane animacje trafiania postaci? Po co to komu?

Zrobiliby dobrą fizykę na wzór np. CryEngine to byłbym w niebie, a tak fizyka leży, a przez to animacje także.
  • Odpowiedz
@Zari: No dokładnie, po co pchać do gry coś co od początku nie działało, a wcale nie przynosi jakiejś super rewolucji? Oprócz tego te animacje od początku powodowały taki Ghost Killing ( nie wiadomo skąd, nie wiadomo dlaczego, nie wiadomo jak przeciwnik nas zabił), że czasami tylko przez to Rage Quitowałem :/ Oprócz tego mi.i. dzięki tym wyrafinowanym animacjom hitboxy obliczane są tak idiotycznie, że w połączeniem z 10 tickowymi
  • Odpowiedz
@Wojtex28: Ja to bym się- za przeproszeniem- zesrał ze szczęścia gdyby wreszcie w fpsach wyeliminowano head-glitch. Ten syf to relikt przeszłości. W 2014 nie powinno go być w ogóle. Skoro Red Orchestra (2006) i Operation Flashpoint (2001) mogły to dlaczego nie inni?
  • Odpowiedz
@Zari: No, to akurat fakt, a najlepsze jest to, że w rozgrywkach "profesjonalistów" w głównej mierze wykorzystuje się właśnie ten błąd. Kiedyś dla jajec kolega zaprosił mnie na 1vs1 to żenadłem mocno, bo cały czas siedział za osłonami nawet nie wychodząc. I to się nazywa grą na poziomie, bo przecież wyniki na najlepsze?!?!?!

Ech, ta gra musi się zmienić, z Battlefielda przeszedłem na Counter-Strike: Global Offensive i jestem zadowoliny, chociaż
  • Odpowiedz
@Wojtex28: Jak mnie idealny złoty środek, a przynajmniej coś najbliższego temu to Arma 2 OA z modami. No najlepsza gra wojenna z największym contentem, klimatem i grywalnością.
  • Odpowiedz
@Zari: Ty mi powiedz, czy mozna Armę jakoś ustawić, żeby działała jak bf. Tzn, żeby do poruszania się, strzelania itp wystarczyło 6 klawiszy + myszka (o lataniu nie wspominam, jak w armie 10min ogarniałem, zanim helikopterem wystartowałem..)
  • Odpowiedz
@vargemp: To marny z Ciebie pilot bo do startu helką wystarczy jeden przycisk. :P

Klawiszologia w Armie nie jest trudniejsza od tej z bf-a. Oczywiście, dochodzą takie funkcje jak ekwipunek, mapa, zegarek itp, ale bez ACE'a nie jest to nic skomplikowanego. Tym bardziej jeżeli mówić o trybach multi jak deathmatch.
  • Odpowiedz