Aktywne Wpisy
orlen_lite +45
Wspólnie z PERN SA otwieramy nowy rurociąg, który umożliwi transport #paliwo z rafinerii w Płocku do oddalonego o ponad 300 km terminalu w Trzebini bez udziału kolei.
Stąd paliwa ruszą w dalszą drogę na stacje Śląska i Małopolski.
#gospodarka #rozwoj
Stąd paliwa ruszą w dalszą drogę na stacje Śląska i Małopolski.
#gospodarka #rozwoj
Van-der-Ledre +40
Przegrałem, przegrałem życie przez:
-21 lat egzystencji
-170 cm wzrostu
-przyrodzenie 14 cm
-nadgarstek 16cm obwodu
-65 kg suchej wagi
-35 cm w bicepsie
-max 80 kg na klatę
-brak kogokolwiek kiedykolwiek (kolegów, znajomych, dziewczyny)
-brak kiedykolwiek kontaktu fizycznego z płcią przeciwną
-brak kiedykolwiek uczestniczenia w imprezie (prócz rodzinnych)
-antydynamiczność
-bycie za głupim na studia
-chorobę psychiczną
-traumę
-prawictwo
-śmierć praktycznie całej rodziny mieszkającej w Polsce (ojciec tragicznie w wypadku gdy miałem
-21 lat egzystencji
-170 cm wzrostu
-przyrodzenie 14 cm
-nadgarstek 16cm obwodu
-65 kg suchej wagi
-35 cm w bicepsie
-max 80 kg na klatę
-brak kogokolwiek kiedykolwiek (kolegów, znajomych, dziewczyny)
-brak kiedykolwiek kontaktu fizycznego z płcią przeciwną
-brak kiedykolwiek uczestniczenia w imprezie (prócz rodzinnych)
-antydynamiczność
-bycie za głupim na studia
-chorobę psychiczną
-traumę
-prawictwo
-śmierć praktycznie całej rodziny mieszkającej w Polsce (ojciec tragicznie w wypadku gdy miałem
#php #popularnaopinia
@Ginden: Albowiem bo poniewaz..?
Jesli umowa nie obejmuje przekazania kodow zrodlowych (bo na przyklad klient nie chce za to dodatkowo zaplacic) to w czym problem? Poza tym zostaje jeszcze escrow.
@Ginden: Ktokolwiek by zazadal takiej klauzuli w umowie lub ktokolwiek by sie podpisal pod czyms takim - nie jest godzien
Komentarz usunięty przez autora
@msq: Bo jak cokolwiek się stanie z Tobą i/lub Twoją firmą, to klient jest w czarnej dupie. Coś jakby producent samochodów zablokował możliwość naprawy poza jednym warsztatem, warsztat zamknie nadzór budowlany i wszyscy posiadacze samochodów tej marki mają #!$%@?.
@Vealheim: Tak, jeśli system jest sprzedawany. Nie, jeśli dostajesz licencję na czas określony.
Komentarz usunięty przez autora
@Ginden: Od tego jest escrow wlasnie, przeciez Ci tlumacze. Deponujesz kod w firmie swiadczacej takie uslugi i w przypadkach okresloych w umowie klient ma dostep do kodu zrodlowego. Z drugiej strony nie ma dostepu jesli wszystko jest ok i nie ma potrzeby zeby taki dostep uzyskal.
Poza tym ryzyko o ktorym piszesz ma swoja cene
@msq: Oczywiście, żaden problem - każdy ma prawo robić ze swoimi pieniędzmi co chce, co nie znaczy jednak, że powinniśmy pochwalać każdy rodzaj dobrowolnych umów (choć w zasadzie każdy powinien być dozwolony).