Wpis z mikrobloga

Dzień dobry Mirki, mam takie zapytanie, nie wiem czy ktoś odpowie bo pewnie większość w pracy/szkole/po imprezie, kupiłem sobie kompakta sony hx400v i ma taka funkcję, że poprzez wi-fi moge pod niego podłączyć smartfona z #android który pełni rolę pilota (przydatne przy np. trzaskaniu fotek z długim czasem naświetlania) tylko sprawa jest taka, że połączenie mogę nawiązać tylko przez wi-fi. A jak to zrobić w plenerze? Czy sony pomyślało o tym, że nie wszędzie jest dostępna sieć? Szukam, w instrukcjach, poradnikach ale nic nie znajduję. Pospamuje tagiem #fotografia bo może ktoś ma urządzenia tej firmy i próbował parować takie urządzenia ze sobą.

#sony #cybershot #hx400v #pytanie #problem
  • 10
@ferus_info: @wszystkiefajnenickisazajete: ok, jestem głupi, cały czas myślałem, że urządzenia łączą się poprzez moje domowe wifi (na początku musiałem podać w aparacie dane do domowej sieci, ssid, hasło itd - i to mnie zmyliło), wyszedłem teraz w plener poza zasięg sieci, przyłożyłem telefon do aparatu (nfc) i w sekunde się samo połączyło (w tym momencie aparat zaczął dział jako hotspot), dzięki za rady, problem rozwiązany.