Wpis z mikrobloga

@fanf: Tak, widocznie to mega trudne. @maciejkiner: Tu nie chodzi o podbieranie pomysłów czy ich kradzież. @kamdz: robi je dlatego, że wy tego nie robicie bo ciągle wszystko na nie, wieć głupi kamdz siedzi i robi i ułatwia nam życie.
  • Odpowiedz
@saxo: mysle, ze Ci bezplciowi, jak ich nazwales, maja gdzies ten dodatek, jak i mieli by gdzies mozliwosc wylaczenia sobie ocen w ustawieniach. Wlasnie dlatego, ze mamy wieksze doswiadczenie (i np. dostep do statystyk) widzimy, ze cos co moze fajnie wygladac dla harduserow, czy specyficznych przypadkow (bezplciowych) nie sprawdzi sie dla ogolu uzytkownikow.

@Deszcz_kotletow: dziwny przypadek - skrypt sprawdza czy sa nowe powiadomienia i zmienia tytul karty z
  • Odpowiedz
@maciejkiner: Tylko, że ta mozaika, nie jest ani przydatna ani jakaś super potrzebna. Wy się gubicie co mówicie. Jak mówił m__b: serwis tworzymy my i to my mamy "niby" w nim największa władzę. To czemu do nas nie dacie pytania : Co byśmy chcieli na wykopie ? Co nam najbardziej pomocne będzie? Znalazło by się wiele głosów na jakąś rzecz i nad nią by mozna pracować a nie nad mozaiką,
  • Odpowiedz
@maciejkiner:

Będę biadolił do końca świata na temat kolorowych oczojebnych niebieskich belek oznaczających płeć; powinna być opcja usunięcia. Jestem pedantem, doprowadzają mnie do obłędu.

Wykop.pl/i/ - przede wszystkim brakuje możliwości edycji, generalnie można to odświezyć, ale sam w sobie jest okej. Grunt, że linia komentarzy już nie jest ucinana - to na wielki plus.

To są dwie rzeczy, które mi nie pasują. Reszta jest okej.
  • Odpowiedz
@suckinsyn:

Będę biadolił do końca świata na temat kolorowych oczojebnych niebieskich belek oznaczających płeć

tam jest wyrazny komunikat, ze nie mozna zmienic swojej plci po wybraniu, ale powinno sie da zrobic prosty user script ktory je
  • Odpowiedz
@maciejkiner: Macieju ja się nie znam kompletnie na userscriptach. Gdyby ktoś taki stworzył to z miejsca bym go użył. Nie zmienia to jednak faktu, że powinna być opcja - choćby jedna możliwość cofnięcia tej opcji, albo ukrycia tych pasków. Nie liczyłem się z tym, że pod avatarem będę miał tej okrutny pasek. Myślałem, że pojawi się tylko w profilu. :)

Co do wykop.pl/i/ większych zarzutów nie mam, wszystkie bugi usuwaliście
  • Odpowiedz
@saxo:

1) Dźwięk powiadomień.

Slyszalem, ze powstaje juz do tego dodatek - nie kradnijmy pomyslu :-) Poza tym masz jakas propozyje tego dzwieku? Bo u nas w firmie nie ma ludzi tworzacych
  • Odpowiedz
@maciejkiner: Jak dla mnie ta mozaika to bezsens upodabniający Wykop do serwisów dla dzieci. To nie miniaturka ma być tym co przyciąga do znaleziska tylko tytuł i opis. Miniaturka to tylko dodatek. Jednak wykonania 10/10 (brak wersji nocnej)
  • Odpowiedz
@saxo:

1) ale ciezko nam usprawnic cos, czego na oczy nie widzielismy - @kamdz nie zwracal sie tez do nas z prosba o pomoc. Poza tym od strony kodu to bedzie kilka linii (czy sa nowe powiadomienia latwo przechwycic po zmianie tytulu, potem tylko tworzysz SWFa lub inny grajacy obiekt i play) - gorzej, ze wiele osob ma wykop na kilku zakladkach otwarty i kazda z nich zacznie nagle
  • Odpowiedz
@maciejkiner:

1) Moglibyście mu podrzucić kilka pomysłów tzn. z jakimi problemami się zmierzy i jak mógłby to rozwiązać @kamdz: może tak być ?

2) No dobrze, z tym można się wstrzymać.

@Ryu: Jeszcze nie jest dopracowany co widać. Działa dobrze czasami.
  • Odpowiedz