@anonim1133: Wyświetla datę, godzinę, nieodebrane połączenia itd od razu po wyjęciu z kieszeni/ uchyleniu kabury. W moim przypadku wygląda to bardzo efektownie.
@Pacjent: @anonim1133: Telefon łapie z czujnika światła, że wyjmujesz go z kieszeni, po czym wyświetla przez czas ok. 30 sekund podstawowe informacje (powiadomienia, połączenia, godzinę lub pogodę i inne rzeczy jakie sobie ustawisz). Nikt z Was glance nie ma, bo MS ma chyba patent na to.
@kurvvawszystkozajete: To nie jest ekran blokady, glanc pozwala na wyświetlanie części informacji (powiadomienia. Sms. Pogoda itp) na wylaczonym ekranie. Zapalone są tylko pojedyncze piksele. To nie jest ekran blokady tylko to co widzimy po zablokowaniu i wylaczeniu telefonu. Patent Nokii jeszcze z symbiana
@MonsterNajleprzy: lel, jak ja łapie telefon który jest wyłączony to zaczyna mi wibrować jeśli są jakieś nieodczytane wiadomości lub nieodebrane połączenia #bojowkaandroid
@BaRi: W sumie nawiązuję bardziej do sposobów wybudzania urządzenia (otwarcie kabury, wyciągnięcie z kieszeni). Czy jak mam Amoleda i na ekran blokady ustawię czarną tapetę to będę miał to samo?
@anonim1133: @kurvvawszystkozajete: No właśnie problem w tym, ze to nie jest ekran blokady. Ekran jest cały czas wyłączony. Najprościej sobie wyobrazić to jako trzeci stopień :
1) pulpit - wiadomo
2) ekran blokady - włączony ekran, dostęp do informacji i powiadomień + możliwość odblokowania ekranu
3) glance - podstawowe informacje takie jak data, godzina, powiadomienia, pogoda wyświetlające się na wyłączonym ekranie, przesuwając po ekranie nie odblokujesz telefonu.
@TheFriendlyNeighbor: Teraz kumam, czyli też nic nowego w stosunku do Androida ( ͡°͜ʖ͡°). Patrzcie, Glance na Samsungu które mam od początku. Chcę Wam po prostu uświadomić, że podniecacie się pierdołami na które użytkownicy Androida nawet nie patrzą w ten sposób. Po prostu to jest.
@anonim1133: Pisałem Ci juz ze podświetla tylko piksele które tego wymagają. Coś w stylu wygaszacza, pokazuje bdate, notyfikacje itd bez klikania w przycisk powrotu do lock screenu.
Wiadomo, że niektórzy się zbyt mocno podniecają ale trzeba brać pod uwagę to że WP jest te dwa lata młodsze od Androida, a jak wiemy w świecie technologii jest to sporo. Szczególnie że proces tworzenia systemu operacyjnego do najłatwiejszych nie należy.
Z tego co widzę na filmikach to jednak są to dwa różne rozwiązania. Na WP wyświetlany jest obraz monochromatyczny, a na Androidzie pokazuję się bajerancka animacja.
@charles-gregoire: nie wiem to sie wypowiem, zapewne fizycznie są dodane białe pixele przez co nie trzeba włączać podświetlania by pokazać przy małym poborze prądu inne informacje niż na ekranie odblokowywania.
@Szymon6457: Przyjżyj się w ciemnym pomieszczeniu, przynajmniej od sgs1 do 3 (4,5 nie posiadam, więc nie wiem jak jest w nowszych amoledach)widać, że czarny nie jest do końca czarny, lecz wpada w takie brązowawe podświetlenie
#windowsphone #bojowkawindowsphone
@kodekscywilny: Nie wymagaj od niego za dużo. To użytkownik #windowsphone.
@kaskaderMike: Przecież mówisz o androidzie, cóż w tym dziwnego... ;D
@MonsterNajleprzy: Prosz:
@kurvvawszystkozajete: No właśnie nie macie.
@BaRi: W sumie nawiązuję bardziej do sposobów wybudzania urządzenia (otwarcie kabury, wyciągnięcie z kieszeni). Czy jak mam Amoleda i na ekran blokady ustawię czarną tapetę to będę miał to samo?
@MonsterNajleprzy: To, że Ty nie umiesz nie znaczy, że inni nie potrafią :)
1) pulpit - wiadomo
2) ekran blokady - włączony ekran, dostęp do informacji i powiadomień + możliwość odblokowania ekranu
3) glance - podstawowe informacje takie jak data, godzina, powiadomienia, pogoda wyświetlające się na wyłączonym ekranie, przesuwając po ekranie nie odblokujesz telefonu.
Funkcja ta w
@TheFriendlyNeighbor:
1. No, fajny ficzer! Udało się Google/M$/Apple (niepotrzebne skreślić)
2. NO JAK TEGO NIE MAMY/ WASZ SYSTEM JEST DO DUPY ( po czym na siłę będą chcieli udowodnić, ze coś takiego jest nawet jeśli tego nie ma)
I tak
@TheFriendlyNeighbor: Teraz kumam, czyli też nic nowego w stosunku do Androida ( ͡° ͜ʖ ͡°). Patrzcie, Glance na Samsungu które mam od początku. Chcę Wam po prostu uświadomić, że podniecacie się pierdołami na które użytkownicy Androida nawet nie patrzą w ten sposób. Po prostu to jest.
Wiadomo, że niektórzy się zbyt mocno podniecają ale trzeba brać pod uwagę to że WP jest te dwa lata młodsze od Androida, a jak wiemy w świecie technologii jest to sporo. Szczególnie że proces tworzenia systemu operacyjnego do najłatwiejszych nie należy.
Z tego co widzę na filmikach to jednak są to dwa różne rozwiązania. Na WP wyświetlany jest obraz monochromatyczny, a na Androidzie pokazuję się bajerancka animacja.