Wpis z mikrobloga

Malowanie pasów mogło wynikać z umowy z firmą która zrobiła b----l - pewnie mają w umowie, że pasy też odmalują.

A teraz będzie przetarg i kolejna firma zrywa. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Shaybecki: Jakoś nie mogę tego znaleźć, w każdym bądź razie z tego co pamiętam ma być przebudowane torowisko tramwajowe wraz z odbudową łącznika tramwajowego pomiędzy Kasprzaka i Towarową oraz budowa łączników pomiędzy Prostą i Towarową dodatkowo ma być stworzony podobny pas autobusowy na torowisku jak przy Ratuszu (PAT)na Prostej oraz ma być stworzona pętla do zawracania tramwajów na wysokości Wroniej. Budowa pasu tramwajowo-autobusowego wiąże się z nową organizacją ruchu na
  • Odpowiedz
@hsvduivbsh: tej opcji podłączenia tramwajów do Kasprzaka chyba jeszcze nie zatwierdzili, bo było kilka opcji i nie widzę żeby gdzieś się zdecydowali na jedną

pętli chyba też miało nie być, bo tramwaje będą dwustronne, żeby nie potrzebowały pętli.

chyba wszyscy mamy zbiorowe halucynacje, bo żadnego artykułu nie ma
  • Odpowiedz
@Shaybecki: pewny jestem że gdzieś czytałem o tym! hmm

W tym roku dali sobie spokój z odtwarzaniem r.Daszyńskiego w docelowej formie z uwagi na to że tramwaje przełożyły swój remont z tego roku na przyszły. Więc by w jakiś sposób skoordynować prace, przełożyli to na przyszły rok.

W przyszłym roku w wakacje się przekonamy :)

Edit: Nawet pamiętam że była dołączona taka ładna mapka z pętlą dla autobusów przy Wroniej
  • Odpowiedz