Wpis z mikrobloga

Po paru latach codziennego dojeżdżania z jednej z podwarszawskich miejscowości do #warszawa - przeprowadziłem się do stolicy! Konkretnie na #bielany i byłem ciekaw, czy możecie polecić jakieś miejsca tutaj? Nie znam tej dzielnicy za dobrze. Z interesujących miejscówek chodzi m.in. o:

a) jedzenie (szukam kandydatów na najlepszy: kebab, chińczyk, domowe żarcie)

b) sklepy z regionalnymi piwami

c) miejsce, w którym można usiąść i obejrzeć mecz (internet dopiero od środy, a LM już jutro!)

d) cokolwiek ciekawego (a warto znać)

#pytanie #jedzenie
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Matius_: Przy metrze Stare Bielany Karuzel Bielański, i ichniejsze mule! A tak gwoli ścisłości, mieszkam ponad 15 lat na Bielanach i zawsze, żeby coś zjeść się spotkać uciekam na Żoliborz albo do śródmieścia
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@Krawcowy: liczylem wlasnie, ze jednak znajdzie sie cos na samych Bielanach. Ale chyba faktycznie srednio z gastronomia tutaj...

@ggggunit: kebab znany, smaczny, ale nadal trzymam kciuki, ze jakas lokalna perelka sie trafi. ;) A chinczyka sprawdze, dzieki. :)
  • Odpowiedz
@Matius_: Podobno jest jakiś dobry chinol Przy Agorze. Z restauracji na Bielanach poza karuzelem nie korzystałem, bo po prostu w mojej okolicy ich nie ma :) tak samo jak rozsądnych pubów (nie mordowni z tyskaczem, czy innym żuberkiem). Dlatego zawsze uciekałem na Żoliborz. Kawiarnie, restauracje, parę pubów, no i sam urok żoliborza.
  • Odpowiedz
@Matius_: Bielany to raczej tylko do mieszkania są. Żeby gdzieś się rozerwać czy zjeść rzeczywiście trzeba się ruszyć kawałek dalej. Chinol to Hami na słodowcu, kebab to amrit, chyba że chcesz z frytkami na wynos to róg reymonta i broniewskiego. A w jakich okolicach osiedliłeś się? :D
  • Odpowiedz
@Matius_: cały wawrzyszew: w okolicy jest biedronka, lidl, żabka, fresh, leclerc (duży supermarket), kebab (obok biedronki), 2 chińczyki (trzeci jest przy Broniewskiego ale nie polecam), na większe zakupy można ew. do arkadii bo czas dojazdu z wawrzyszewa ok 15-20 min., mcdonald
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@IQ135: zakupy (dyskonty, supermarkety) mam juz rozpracowane, ale dzieki. :) No i posiadam auto, wiec planuje smigac co jakies 2-3 tyg. na jakies wieksze zakupy. Teraz glownie poszukuje szybkiego, taniego i smacznego zarcia "na miescie" oraz jakichs sklepikow z dobrymi piwami.
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@IQ135: bazaru ciezko nie znac! ;) A kebab w takim razie przetestuje ktoregos dnia, dzieki. To teraz jeszcze jakies tournee po sklepach mnie czeka zeby namierzyc dobre piwa. :)
  • Odpowiedz