Wpis z mikrobloga

@pan-zajawka:

hej

jesteś na wizie stałego pobytu 190?

chce emigrowac z cala rodzina, uczymy się zbieramy informacje.

jaki masz zawód? doświadczenie? czy sam aplikowales czy korzystałes z agencji?

dziękuje i pozdrawiam

mogę więcej pytac? ;)
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Jestem na wizie 476 dla absolwentow Politechniki Wrocławskiej, kier. Budownictwo. Wiza na 18msc. Mam okolo roku doswiadczenia z PL, na razie pracuje w restauracji jako food-runner czyli roznosze jedzenie, sprzatam ze stolow itp. Szukam pracyw zawodzie i jestem nastawiony, ze zanim znajde to moze to zajac pare miesiecy. Wize ogarnialem sam bazujac na informacjach znalezionych w internecie.

Pytaj ;)
  • Odpowiedz
@pan-zajawka: hej, znasz kogos kto pracuje na wizie 457 (sponsorowanej)? ile zarabiasz na godzine? ile godzin pracujesz w tygodniu? jak wyglada z opieka zdrowotna, korzystales juz z lekarza? dentysty? pogotowia, oby nie:P?

prowadzisz blok na youtube? bedziesz sie staral by zostac w australii, czy masz inne plany?

narazie tyle :)

pzodrawiam
  • Odpowiedz
1. Nie znam nikogo na wizie 457. Jedynie poznalem ludzi na sponsorowanej wizie work&travel

2. $21 w tygodniu/ $25 w niedziele. Nie pracuje na pelen etat, casual contract okolo 25-30h/tydzien ale szukam czegos innego.

3. Nie korzystalem jeszcze i nie mam pojecia.

4.
  • Odpowiedz
@pan-zajawka: pisales, wczesniej, ze znalezienie pracy zgodnej z twoim zawodem moze potrwac pare miesiecy... czy to przez to, ze ciezko znalesc spnsora? czy masz malo czasu? czy niechca z polskim doswiadczeniem? jakies inny problemy z pracodawcami?

;) nie prosciej poznac druga polowke i wtedy zostac :)
  • Odpowiedz
U mnie problemem jest fakt, ze mam mało doświadczenia (1rok) i jest to doświadczenie z Polski. W mojej branzy wiekszość ofert wymaga +2 doswiadczenia i oczywistym jest, ze nie znam norm australijskich do projektowania i wykonawstwa. Rozmawialem też ze znajomymi Australijczykami i wszyscy powtarzają, ze studentom zaraz po studiach cieżko jest szybko znaleźć prace w zawodzie więc jestem przygotowany na kilka miesięcy szukania pracy w zawodzie minimum.

Sponsora sie nie szuka. Pracujesz
  • Odpowiedz