Wpis z mikrobloga

Proponuję Wam zaskakujące połączenie wołowiny i pierników. Efekt jest oszałamiający. Smak mięsa podszyty jest korzenną nutą piernika, dzięki czemu w naszych ustach dzieją się cuuda :)

Gulasz wołowo - piernikowy

Składniki:

Ligawa 1kg

Cebula

100 g pierników (zwykłe bez glazury, toruńskie!! ;))

100 g powideł śliwkowych

100 ml czerwonego wina

Listek laurowy

Ziele angielskie

Sól, pieprz, olej

Mięso pociąć w kostkę. Cebulę pokrojoną w piórka, podsmażyć w garnku na oleju. Wyjąć cebulę, wrzucić mięso i przesmażyć. Włożyć z powrotem cebulę i pokrojone w kostkę pierniki. Dolać wina, powidła i przyprawy. Gotować na małym ogniu aż mięso będzie miękkie.

Podałam z tzw pampuchami i czerwoną kapustą zasmażaną.

#gotujzwykopem #konkurskulinarny
Uspavanka - Proponuję Wam zaskakujące połączenie wołowiny i pierników. Efekt jest osz...

źródło: comment_s7PbYWRLMUfWkWclOSwom3mbJD42zllt.jpg

Pobierz
  • 14