Wpis z mikrobloga

Przed chwilą czytałem że jakiemuś kolesiowi policja zabrała karabin ASG, bo pokazał się z nią w miejscu publicznym, no i komentarze są takie ze bardzo dobrze, powinien ją schować do pokrowca, ktoś się mógł przestraszyć itp. Ale ja czegoś nie rozumiem, a jak bym miał prawdziwą broń to nie mógłbym jej nosić w widocznym miejscu? Przecież samo noszenie broni nikomu nie szkodzi. Mógłby mi ktoś to wyjaśnić?

#asg #bron #prawo
  • 12
ale przyczailem jego pin kod.ten potem cos bredzil zebysmy moze na #piwo poszli bo on lubi #pijezwykopem .co mi zalezalo.z poczatku gadaka nawet szla ale po tym jak zaczal sie do mnie kleic to sie wydygalem lekko i tak mnie to #!$%@? ze #!$%@? mu karte a ze znalem pin to poszedl klocek ze sciany,na

@SzlachcicPolny: Tylko jak #!$%@? w historycznym stroju, to nie myśli że to jakiś psychol z m4a1
@Cierniostwor: Najprościej mówiąc ściąga się na siebie niepotrzebne kłopoty. Na wmasg.pl temat był wielokrotnie poruszany i myślę, że tam znajdziesz najsensowniejsze wytłumaczenie.

Ogólnie jak dla mnie należy trzymać się zasady, że z bronią się nie paraduje, wydaje mi się to zdroworozsądkowe. Nawet w społeczeństwie, w którym dostęp do broni jest powszechny posiadania ukrytej broni daje ci przewagę(bo potencjalny napastnik ma świadomość, że możesz być uzbrojony).