Wpis z mikrobloga

#oneplus #oneplusone

Mirki,

było kilka wpisów nt szkła na nasze OnePlus'y..

z tego względu nie tylko na wykopie ale również na twarzoksiążce wyniknęła niejedna gównoburza..

to może teraz inaczej ( ͡° ͜ʖ ͡°)

jaki wg Was jest najlepszy case / bumper etc?

zamówiłem sobie coś takiego

http://www.ebay.co.uk/itm/Aluminum-Metal-Protective-Bumper-Frame-Hard-Case-Cover-For-OnePlus-One-A0001-/171395397748?ssPageName=ADME:L:OC:PL:3160

ale zanim mój OnePlus wróci z naprawy mam czas, żeby zmienić zdanie i zamówić coś innego ( ͡° ͜ʖ ͡°)

jakie są Wasze propozycje?
  • 27
@anonim1133: tak tylko brzegi, pierwszy raz widziałem to na Galaxy Note 3 - mój brat sobie zakupił.. swoją drogą nieźle sobie to wykombinował.. biały Note i do tego czarny bumper..

poza tym widziałem ze dwa dni temu na forum oneplus filmik jednego z adminów, który niby przedstawia unboxing case'a Diztronic'a, ale przy okazji zdejmował ten właśnie bumper i zaprzeczył wcześniejszym komentarzom, że ten patent może rysować brzegi obudowy..

ciekaw jestem, czy
@gnida84: Ja wziąłem oryginalną folię przy zakupie OPO i jestem zadowolony. Na kieszenne zarysowania w sam raz, telefon staram się szanować.
@Fajka: ja też starałem się szanować.. ale w życiu bym nie pomyślał, że telefon przetrwał grubą imprezę w spodniach od garnituru, a wypadł następnego dnia kiedy schodziłem po schodach ()

dlatego teraz chcę go zabezpieczyć jak tylko to możliwe ( ͡ ͜ʖ ͡)
@DzikiD: btw, przyszły Ci już wszystkie?

jak się sprawuje? dobrze jest spasowany? widziałem na kilku filmach, że trzeba "masować" żeby go dopasować do telefonu i wszystkich otworów..
@trollasek: na #wish to na razie kupiłem Google Cardboard za 4,29 ;)

jeśli chodzi o tempered glass to po przejrzeniu setek wątków, obejrzeniu dziesiątek filmików wyszło, że najlepiej sprawuje się Ultimate Shield i na takup tegoż oto cuda się zdecydowałem ;)

a co do plecków, to zaraz obadam na #wish ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Fajka: @2plus2razy2: @trollasek: @DzikiD: @anonim1133:

i jeszcze jedna ciekawostka..

na oficjalnym forum OnePlus jest wątek "OnePlus One Accessories Do NOT Buy List"

odradzają między innymi plecki orginalne OnePlus, czy np Nillkin'a Leather Case

a przy mixed reviews jest właśnie ten bumper, który zamówiłem.. podobno obniża sygnał radio :/

no nic.. okaże się niedługo..

https://forums.oneplus.net/threads/oneplus-one-accessories-do-not-buy-list.80418/
było kilka wpisów nt szkła na nasze OnePlus'y

@gnida84: Podlinkuj z łaski swojej jakimś, bo zastanawiam się nad kupnem szkiełka orzly na allegro (55zł, ale może uda się z kuponem obniżyć o te 20zł)
@DzikiD: @2plus2razy2: ok, teraz mam dylemat...

wg tego samego postu polecany jest zarówno case Diztronic, jak i Bugdroid od Cruzerlite..

w wyglądzie różnica taka, że ten od Cruzerlite ma wyrytego androida, a Diztronic jest gładki..

@DzikiD ile kosztował Cię Diztronic z przesyłką? zostały Ci jakieś na odsprzedaż ? jeśli tak, to z chęcią od Ciebie odkupię, a jak nie to chyba wezmę Cruzerlite..
@gnida84: Też już pytałem :P odpisał, że wszystkie szybko się rozeszły. Natomiast ja z paroma mirkami już się zgadaliśmy, żeby zamówić diztronica żeby przesyłka była darmowa. Z tym że chciałbym poczekać do 29. bo wtedy ma być dostawa innych kolorów niż czarny