Wpis z mikrobloga

Kolejne #pokazzakupy z #aliexpress i #wish

1. Słuchawki AWEI - już wczoraj sporo osób pisało więc i ja napiszę - słuchawki są po prostu fajne i za takie pieniądze mogę je polecić :)

2. Karta micro SD 64 GB class 10 - zrobiłem test jakimś tam programikiem (podpinając kartę pod załączony reader do portu usb 3.0 choć reader funkcjonuje chyba tylko z 2.0). Nie znam się na tych cyferkach ale sprawdziłem w necie i chyba wygląda na to że moje class 10 to tak na prawdę class 6. No chyba że powinienem inaczej podpiąć tą kartę... Jak myślicie? Co do pojemności to jest 62,4 GB przed i po formacie.
Pobierz
źródło: comment_xbCFyb5xNAJGDoRO2ki10PmlcEc8EPv3.jpg
  • 32
@kamieniarz: następnym razem miałeś to samo? pierwszy raz używam programu i wziąłem quick size test i widzę, że randomowo zapisuje i później odczytuje dane, i miałem failed itp. puściłem jeszcze kilka razy i za każdym kolejnym razem passed. Spróbuj więc, jeszcze w tym programie test empty space (slow) albo puść przez h2testw
@Zarys: za drugim razem to samo z tym że drugi raz idzie o wiele szybciej. teraz leci trzeci raz ale formatowanie karty zrobilem wg ustawien domyslnych czyli zamiast ntfs dalem exfat. zaraz sie okaze jak wyszlo
@Zarys: I co ciekawe właśnie kopiuję na kartę jakieś seriale o wadze prawie 62 GB tak tylko żeby sprawdzić jak się będą trzymać. Prędkość nagrywania w usb 2.0 to co ciekawe 10,7 MB/s więc właściwie wygląda to jak class 10... kurde pokręcone to wszystko
@kamieniarz: moja karta to samo. W fakeflashtest wywaliło błędem, więc dałem h2testw i wyszło "7.3 GByte OK (15415040 sectors) 4.1 GByte DATA LOST (8773888 sectors), więc ledwo 7GB dalej już same losty lecą. Testy się robią i wysyłam screeny do chińczyka i full refund, bo ponad 30zł z pół sprawne 8GB pamięci to trochę przesada. Te prawie same pozytywne komentarze to chyba miał, bo full refund robił.