Wpis z mikrobloga

Mirki, jak tam u Was #iphone5 po aktualizacji do #ios 8? Mój nie wiem czemu dziwnie żre baterię... Dzisiaj zostawiłem telefon w nocy do ładowania (odłączyłem ładowarkę z rana i pojechałem do pracy). Teraz mam 29% baterii a telefon praktycznie cały czas leży sobie grzecznie na biurku i wcale go nie używam. Nie wiem czemu w statystykach wyglada to tak, jakbym non-stop korzystał z telefonu (gdzie wcześniej ten czas odwzorowywał ile czasu praktycznie korzystam z telefonu).
Pobierz tejotte - Mirki, jak tam u Was #iphone5 po aktualizacji do #ios 8? Mój nie wiem czemu...
źródło: comment_QmrrbmWphxInEd5KN9ujDLSg1bOTSzdk.jpg
  • 12
@tejotte: Czytałem o tym problemie na forum myapple, podobno pomaga rozładowanie baterii do zera i naładowanie jej do 100%, sam jeszcze nie zaktualizowałem się do ios 8.0 :)
@tejotte: Podobnie było z ios 7.0.0, jeszcze nie zamknęli podpisywania 7.1.2 także wróć póki możesz i poczekaj na nieco późniejszą wersję ios 8.
@Fr33: Hmm, spróbowałem wlasnie jednej rzeczy - mianowicie usunąłem dwie aplikacje. Yanosik (wczoraj zainstalowany) i Dropbox który dobrze synchronizował zdjęcia ale po jego otwarciu cały czas pokazywał zadania do wykonania a sama ikona pokazywała jakaś z dupy liczbę plików do synchro. Co ciekawe od tego momentu użycie baterii wyglada tak.
Pobierz tejotte - @Fr33: Hmm, spróbowałem wlasnie jednej rzeczy - mianowicie usunąłem dwie ap...
źródło: comment_zOQBAdFGnl9K4KxYWltKxhY6eh61z2OD.jpg
@tejotte: OTA jest najgorsza forma update, w przeciwieństwie do itunes podmienia Ci tylko wybrane pliki. Spróbuj rozładować tak jak mówisz, a jak nie pomoże to postaw system jeszcze raz ale noramalnie przez itunesa, potrwa to dłużej ale wydaje mi sie ze tu bedzie przyczyna problemu