Mirki mam pytanie odnośnie zmiany pozycji tła diva. Chciałbym uzyskać efekt, który zastosowano tutaj:
LINK
Mianowicie chodzi mi o te zielone tła divów. Gdy scrollujesz stronę, zielone tło zmienia swoją pozycję nieznacznie w górę lub w dół.
Narazie udało mi się uzyskać efekt zmiany background-position, ale dla całej całej strony. No i na tym można stosować naprzemiennie obiekty z tłem lub bez, np tak:
LINK
Moje pytanie brzmi: Czy taki efekt można uzyskać dla pojedynczego diva na stronie? Tak aby po scrolowaniu strony tło zmieniało pozycje bezpośrednio w obiekcie a nie na całej stronie?. Można by wówczas zastosować taki efekt parę razy na stronie, każdorazowo z innym tłem.
@epi: Mi nie chodzi o tło elementów navbara, mi chodzi o tło divów które są poniżej tych z nagłówkami:"Our Video Presentation, Testimonials, Our Partners, Get In Touch"
@Gregoo: :) czyli trafiłem. Spoko, dzięki jquery zrobisz to prosto i szybko, tylko przeglądnij sobie parę skryptów, bo mogą różnić się poziomem skomplikowania (i bajerami).
Mirki, jest jakieś picie najlepiej bez cukru albo w miarę mało, które da się pić i nie kosztuje fortuny? Ice tea zero bardzo dobre ale 6-7 zł za 1.5 litra to troche sporo
Mirki mam pytanie odnośnie zmiany pozycji tła diva. Chciałbym uzyskać efekt, który zastosowano tutaj:
LINK
Mianowicie chodzi mi o te zielone tła divów. Gdy scrollujesz stronę, zielone tło zmienia swoją pozycję nieznacznie w górę lub w dół.
Narazie udało mi się uzyskać efekt zmiany background-position, ale dla całej całej strony. No i na tym można stosować naprzemiennie obiekty z tłem lub bez, np tak:
LINK
Moje pytanie brzmi: Czy taki efekt można uzyskać dla pojedynczego diva na stronie? Tak aby po scrolowaniu strony tło zmieniało pozycje bezpośrednio w obiekcie a nie na całej stronie?. Można by wówczas zastosować taki efekt parę razy na stronie, każdorazowo z innym tłem.
tło nie zmienia pozycji :)
kazda opcja menu jest osobnym elementem, który ma swoje tło, defaultowo białe (lub przezroczyste)
wybrany element ma dodatkową klasę z zielonym tłem
scrollujac stronę ta klasa ustawia się na odpowiednim elemencie
tu masz przykład w bootstrapie: http://getbootstrap.com/javascript/#scrollspy