Aktywne Wpisy

mk321 +6

Dobry_Gospodarz +267
Patrzę z okna na rzekę. Z budynku który był zalany do drugiego piętra w 97. Na szczęście jestem na trzecim.
To nie #wroclaw tylko mała mieścina blisko czeskiej granicy. Lokalsi cały czas na telefonach, samochody poprzestawiane na parkingi na wzgórzach, z dala od rzeki.
Jeśli gdzieś będzie sytuacja krytyczna będą po mnie dzwonić i pojadę pomóc, trzymajcie kciuki żebym ja nie musiał dzwonić, że pomoc potrzebna jest u mnie
#
To nie #wroclaw tylko mała mieścina blisko czeskiej granicy. Lokalsi cały czas na telefonach, samochody poprzestawiane na parkingi na wzgórzach, z dala od rzeki.
Jeśli gdzieś będzie sytuacja krytyczna będą po mnie dzwonić i pojadę pomóc, trzymajcie kciuki żebym ja nie musiał dzwonić, że pomoc potrzebna jest u mnie
#

Mirki, mam problem z obróbką danych w excelu. Mam kilkanaście kolumn danych dotyczące reklamacji produktu i ich kosztu ( numer produktu, symbol dotyczący roku produkcji itp). Problem w tym, że jedna reklamacja jest rozbita na kilka składowych kosztów tej reklamacji i r-----------a po całym arkuszu excela. Tak że reklamacje dotyczą 130 egzemplarzy, a wierszy jest ok 700. I teraz chcę zrobić zestawienie i wykresy jak często występowały w danym miesiącu reklamacje poszczególnych typów oraz jaki był ich koszt. Robię tabelę przestawną, ale tu jest problem bo pobiera mi nieprawidłowe dane przez te rozbicie reklamacji.
I tu jest moje pytanie. Jakich formuł użyć, żeby przerobić te dane na inna tabelę gdzie będzie sumowało w jednej komórce koszty, a resztę danych dotyczących tej samej reklamacji pozostawiało w jednym wierszu? Próbowałem z SUMA.WARUNKÓW() ale nie wychodzi mi prawidłowa.
Trudno mi to jasno wytłumaczyć bez pliku, ale z pracy go nie wyniosę.
@madspirit: Coś takiego zrobiłem, ale dalej te sumy musze połączyć z danymi które są w pozostałych kolumnach podstawowych danych.
@madspirit: @JanKremovski: Spróbuje też tak jak piszecie.