Wpis z mikrobloga

@qwertasdfgzxcvb: generalnie, sam wiem jak w firmie, w której pracuje to wygląda, jak ktoś nie ma skilla, to do końca okresu próbnego nie wytrwa, albo się podszkoli, w czasie wolnym i jakoś później daje radę.
  • Odpowiedz
@qwertasdfgzxcvb: Łatwo jeśli coś potrafisz, u mnie od wysłania pierwszej aplikacji z CV do podpisania umowy minęło 5 dni, a to moja pierwsza praca w zawodzie. Firmy sprawdzają kilku - kilkunastu kandydatów, aby mieć wybór, ale z tego co słyszę, to duży odsetek z tego nie zna podstaw.
  • Odpowiedz
@qwertasdfgzxcvb: osobiście się tym nie zajmuje, ale raczej mniej niż kilkadziesiąt się nie zdarzyło, a tutaj trzeba dość wąski, ale na wysokim poziomie umiejętności, z tym, że większość weryfikuje okres próbny.
  • Odpowiedz
@qwertasdfgzxcvb: Generalnie na rozmowie na stanowisko Junior Developera pytania miałem na zmianę łatwe z podchwytliwymi, kilka o metody w PHP, kilka z SQL jak np. różnego rodzaju JOIN'y, albo co zwróci dane zapytanie, trochę zagadnień z podstaw jQuery i jeszcze ogólnie z zabezpieczeń tyle pamiętam. Nie musisz wiedzieć wszystkiego na pamięć, ważne, że mniej więcej wiesz o co chodzi w różnych zagadnieniach, a na okresie próbnym nie odwalasz podstawowych błędów,
  • Odpowiedz