Wpis z mikrobloga

@voroshmitov: a Wy dalej swoje o zaproszeniach... To nie do końca tak. Zaproszenia nie znikną, tylko do nich dołączy preorder czyli:

a) masz zaproszenie - kupujesz i dostajesz juz telefon

b) nie masz zaproszenia - preorder i czekasz aż będzie wolny telefon dla Ciebie.

Po co robi to oneplus one? Ano po to, żeby zgarnąć hajs - kupisz w preorderze to czekasz i tyle. Gdyby nie preorder pewnie cześć ludzi kupiłaby
@rawilson: Ciekawe, na ile rezygnacja z zaproszeń była podyktowana wypuszczeniem nowego Nexusa. Pewnie dość istotnie. Ja na razie czekam i nie wiem: G3, 1+1 czy Nexus. Najchętniej to bym został przy swoim poczciwym Note'cie 2, tylko jak się patrzy na ekrany HD czy QHD to jednak jest duża różnica, no i aparat też, np. w G3 bajka, ostrość ustawia w pół sekundy, a z kolei w innych flagowcach brak rysika (3k
@rawilson: To, że będzie droższy, to oczywiste. Pytanie tylko, o ile będzie droższy? 200-300 czy (grubo) powyżej 500 zł.

Pamięć przydałaby się 64GB, aczkolwiek dla mnie to nie ma aż takiego znaczenia, bo mam kartę 64 GB.
@rawilson: @kj5: Ja na Note'cie 2 do pamięci wewnętrznej (10,36 GB) mam kartę 32 GB i to jest za mało. Jeśli nowy Nexus nie będzie miał slotu na kartę, to na pewno nie rozważę niczego poniżej 32 GB, a najlepiej 64GB, bo na więcej chyba obecnie nie ma co liczyć.