@FortisFerox: można, ale polecam mój autorski, uwaga:
Baza:
jogurt naturalny (nie grecki czy coś) 0 % tłuszczu - 3/5 masy mokrej
majonez winiary jakiśtam #!$%@?- ponieważ jest nieco słodki, frykasy typu Kętrzyński mamy do jajeczek, a nie sosu - 2/5 masy mokrej.
czosnek - wyciskać i wydrapywać to co zostaje na wyciskarce, wyciskać bezpośrednio do sosu, bo dużo płynnego soku może tryskać, czosnek oczywiście polski bądź inny sprawdzony - portugalski (trochę
Dodajecie do sosu czosnkowego bazylię?
Baza:
jogurt naturalny (nie grecki czy coś) 0 % tłuszczu - 3/5 masy mokrej
majonez winiary jakiśtam #!$%@?- ponieważ jest nieco słodki, frykasy typu Kętrzyński mamy do jajeczek, a nie sosu - 2/5 masy mokrej.
czosnek - wyciskać i wydrapywać to co zostaje na wyciskarce, wyciskać bezpośrednio do sosu, bo dużo płynnego soku może tryskać, czosnek oczywiście polski bądź inny sprawdzony - portugalski (trochę