Wpis z mikrobloga

NEXUS 5 TO JEST KRÓL SMARTPHONÓW JAK LEW JEST KRÓL DŻUNGLI

Szybszy niż iphone. Tańszy niż iphone.

Do WP nawet nie będę porównywał, bo nawet jeżeli szybkością jakaś lumia mu dorówna to możliwościami idącymi za ogromem, dopracowaniem, funkcjonalnością i różnorodnością aplikacji nie będzie z androidem w stanie się równać.

Jeżeli ktoś uważa inaczej niech napisze o tym, z chęcią sprawdzę go do parteru. ( ͡° ͜ʖ ͡°)

PS. Nie jestem hejterem WP. W tańszych urządzeniach dla pewnej grupy lumia jest lepsza niż android.

#nexus5 #nexus4 #nexus #nexus7 #android #ios #windowsphone
Wirtuoz - NEXUS 5 TO JEST KRÓL SMARTPHONÓW JAK LEW JEST KRÓL DŻUNGLI

Szybszy niż i...
  • 66
  • Odpowiedz
@Wirtuoz: ja mam w chwili obecnej nexusa4 i jestem bardzo zadowolony, myslalem nad 5, ale nie odczulbym jakiejs wiekszej roznicy - plus dostane tez aktualizacje do androida l :)
  • Odpowiedz
@Wirtuoz: wada Androida jest jego uniwersalność. To coś jak opono wielo sezonowe, uniwersalny olej silnikowy czy prezerwatywa wielokrotnego użytku, mialem 3 telefony z Andkiem i nigdy wiecej, po pol roku system tak zamulał, że nie dało się normlnie korzystać z telefonu.

No i to bezcenne uczucie gdy z powodu tego, że ktoś zadzwonił system się zawiesił. W przypadku pracy taksówkarza mała stabilność systemu dyskwalifikuje ten system, aczkolwiek dla kogoś kto lubi
  • Odpowiedz
  • 0
Brak nakładki to jest jedyny minius (ofc to tez plus dla wiekszości) tego telefonu 'skróty' u góry ekranu to nie są skróty i nic nie zrobisz jednym kliknieciem np zeby włączyć wifi trzeba pociągnąć palcem w dół wybrac, przycisk skróty, wybrać wifi wśród innych opcji i jak sie otworzą opcje wifi to przesunąć przycisk włącznika
  • Odpowiedz
@Zojja: wystarczy przytrzyamc palec sekunde na ikonie wifi, nie trzeba przechodzic do ustawien

@paaszczaktaxi: faktycznie dla kogoś kto wymaga 100% niezawodności iOS może być lepszy, ja lubię grzebać w telefonie dlatego nie widze dla siebie innego wyjscia niz andoid
  • Odpowiedz
@Wirtuoz: z16gb dostępnej pamięci ile jest dla użytkownika? W ogóle warto dopłacać i zamiast N4 wiąziąć N5? Zastanawiałem się ostatnio nad Nexusem żeby sprawdzić jaki z niego król dżungli
  • Odpowiedz
@Wirtuoz: dokładnie, nie kwestionuję faktu, że Android ma niesamowitą bazę aplikacji i to takich jakich na iOS nigdy nie uświadczysz ale dla mnie poprostu się nie sprawdza jako narzędzie pracy. Pozatym to co pokazał Apple z procesorem A7 jest prze-kozactwem, na ipadzie mini GTA san Andreas smiga az miło ;D
  • Odpowiedz
@Wirtuoz: Jaki sens jest w porównywaniu szybkości działania aplikacji zewnętrznych na dwóch różnych systemach? Szybkość działania aplikacji zależy w głównej mierze od producenta appki.

Nie bronie ios bo to gówno.

• Odpowiedz
@Wymazz: G@ jest wolniejsza ale ma lepsze multimedia, ja zdjec smartphonem robie malo dlatego szybkosc dla mnie wiecej znaczy

@lambda: porównanie szybkosci systemów, praktycznego czasu oczekiwania w przyapdku androida i iOS, ot co
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@DanielPlainview: mówienie ze jest słaby w multimediach to lekka przesada.. Robi bardzo dobre zdjęcia jak na telefon. Nie jest aparatem cyfrowym i nie udaje go tak jak to robi np xperie z gdzie zdjęcia wcale nie są tak fantastyczne jak to mogłoby się wydawać.

Co do braku słowa na Micro SD. Dla jednych to wada dla innych nie. Muzyka - deezer, filmów kilka można śmiało wgrać w full HD nawet i
  • Odpowiedz