Aktywne Wpisy
Scybulko +45
spiritualChad +19
Ten post jest przeznaczony dla typów 25 lat+ zarabiających powyżej 8k pln miesięcznie ze wzrostem 175cm+ z aktualnym prawem jazdy mających dalej problemy z randkowaniem i poznawaniem kobiet.
Dam kilka uniwersalnych wskazówek, które pomogą Wam w szybkim nawiązywaniu kontaktów z dziewczynami bez względu na Wasze gusta i oczekiwania - po pierwsze bardzo często #!$%@? Wam z ryja i macie brudne zęby i paznokcie co dla większości kobiet jest absolutnym deal-breakerem. Przykład: jakimś cudem udało Wam się umówić na randkę i po 30-40 min do laski dzwoni nagle telefon i mówi, że ma coś pilnego i musi lecieć - brzmi znajomo? Czasami wydaje się Wam, że się myjecie i jesteście zadbani ale w 80% przypadków to nieprawda i #!$%@? od Was jak od końskiej dupy. Wasze zęby powinny być czyściuteńkie i białe 24h na dobę 365 dni w roku i ubrania powinniście mieć czyste, wyprasowane i pachnące. Raz na kwartał konieczna jest wizyta u dentysty na piaskowanie, mycie zębów po każdym posiłku, minimum 3 razy dziennie, wymienianie szczoteczki co tydzień i pasta za więcej niż 15 zł i częste używanie płynu Listerine. Prysznic codziennie, dobry szampon, regularne obcinacie paznokci, dezodorant i perfumy powyżej 400 zł. Jeżeli Wasza broda lub wąsy składają się z 7 włosów - zgólcie to do zera.
Jak już to zrobicie to musicie poprawić swój wizerunek nawet jeżeli będzie on trochę nieprawdziwy. Dziewczyny bardzo często kłamią na zdjęciach lub o swoich zamiarach, więc czemu Wy macie być w 100% autentyczni jak frajerzy?
Musicie
Dam kilka uniwersalnych wskazówek, które pomogą Wam w szybkim nawiązywaniu kontaktów z dziewczynami bez względu na Wasze gusta i oczekiwania - po pierwsze bardzo często #!$%@? Wam z ryja i macie brudne zęby i paznokcie co dla większości kobiet jest absolutnym deal-breakerem. Przykład: jakimś cudem udało Wam się umówić na randkę i po 30-40 min do laski dzwoni nagle telefon i mówi, że ma coś pilnego i musi lecieć - brzmi znajomo? Czasami wydaje się Wam, że się myjecie i jesteście zadbani ale w 80% przypadków to nieprawda i #!$%@? od Was jak od końskiej dupy. Wasze zęby powinny być czyściuteńkie i białe 24h na dobę 365 dni w roku i ubrania powinniście mieć czyste, wyprasowane i pachnące. Raz na kwartał konieczna jest wizyta u dentysty na piaskowanie, mycie zębów po każdym posiłku, minimum 3 razy dziennie, wymienianie szczoteczki co tydzień i pasta za więcej niż 15 zł i częste używanie płynu Listerine. Prysznic codziennie, dobry szampon, regularne obcinacie paznokci, dezodorant i perfumy powyżej 400 zł. Jeżeli Wasza broda lub wąsy składają się z 7 włosów - zgólcie to do zera.
Jak już to zrobicie to musicie poprawić swój wizerunek nawet jeżeli będzie on trochę nieprawdziwy. Dziewczyny bardzo często kłamią na zdjęciach lub o swoich zamiarach, więc czemu Wy macie być w 100% autentyczni jak frajerzy?
Musicie
Od dwóch tygodni pracuję w kawiarni jako Barman-Kelner. Znalazłem ogłoszenie na facebook'u (gdzie w treści było napisane że poszukują pracownika do stałej pracy).
Powiedzcie mi czy normalne jest że od dwóch tygodni nie mogę się doprosić o jakąkolwiek umowę? aktualnie pracuję na tzw przysłowiową "gębę" za 7 zł na rękę.
Wczoraj miałem dzień wolny i wieczorem napisałem sms do szefowej na którą mam dzisiaj przyjść do pracy, odpisała mi że sama nie wie i jutro się ze mną skontaktuje. Oczywiście tego nie zrobiła więc wybrałem się osobiście do pracy. Szefowej nie ma ale za barem stoi już nowa dziewczyna pierwszy dzień się szkoli (nic o tym nikt nie mówił że będą prowadzić nabór) Zadzwoniłem więc do niej zapytać czy będzie jeszcze dzisiaj w kawiarni, odpowiedziała że dzisiaj już nie i żebym przyszedł jutro to się rozliczymy i UWAGA! umówimy na następny raz.
Tylko że ja to widzę tak że skoro nowa dziewczyna jest i się szkoli to chyba nie jestem im potrzebny.
Kwestia wypłaty wygląda tak że od innej pracownicy dowiedziałem się że kasa wypłacana jest co wtorki. Ja pracuję już dwa tygodnie i jeszcze żadnej kasy nie dostałem, póki co z mojej perspektywy wygląda to tak że byłem potrzebny na okres czasu kiedy jest dużo imprez okolicznościowych (chrzciny itp)
Mirki trzymajcie jutro za mnie kciuki żeby mnie mój temperament nie poniósł i nie zaczął szaleć, bo czuję że jutro się dowiem że już tam nie pracuję. Ogólnie czuję się traktowany niepoważnie i zwodzony.
Ewentualnie poradźcie gdzie się udać jeśli nie będą mi chcieli zapłacić za ten okres który przepracowałem.
#pracbaza #zalesie #pracodawcakombinuje
Ja rezygnowałem kiedyś nawet z umów na okres próbny, z tekstem do pracodawcy, że chyba nie lał. Jeśli potrzebuje fachowca, to zatrudnia normalnie i płaci tak jak w ogłoszeniu, nie to niech #!$%@?. Na miejscu szefowej bym Ci nawet teraz nie zapłacił, bo co jej zrobisz? Jak udowodnisz, że tam
@Taste: brak umowy o prace = istnieje prawdopodobienstwo, ze pip moze to olac, twierdzac, ze to czysta zleceniówka.
@Taste
Jedyne co mam to zrzut ekranu ogłoszenia o pracę na które odpowiedziałem i zdjęcie w tablecie które sobie zrobiłem za barem w pracy. Aha
@Namarin: Umowa zlecenie może być zawarta ustnie, więc na dobrą sprawę można uznać, że Ty też jesteś teraz zatrudniony na umowę zlecenie. W takim przypadku dochodzisz swoich praw w sądzie cywilnym, nie przed PIP czy sądem pracy. Ale to nawet lepiej, bo z tego co kojarzę, to proces trwa krócej (w zasadzie to sędzia
Ja chcę jej jutro jasno powiedzieć że chcę umowę, obawiam się jednak że zostanę odebrany jako ten który się stawia i mnie zwolni od ręki (tym bardziej że jest już druga osoba która się szkoli)
@Namarin: Boże, w jakim kraju my żyjemy. ;_; Współczucia. Ale może nie bedzie tak źle i wszystko skończy się ok.
Wołam bo byłem dzisiaj po pieniądze. Ogólnie skończyło się na tym że baba zapłaciła mi 300 zł za 6 dni pracy (48 godzin mi wyszło)
Za tydzień próbny mi nie zapłaciła gdyż cytuję "jest to moje zabezpieczenie na wypadek gdyby ktoś z dnia na dzień postanowił mi nie przyjść"