Mircy, wie ktoś może jak nazywa się taki nóż (ew. ostrze)? Widziałem to kilka razy w życiu, ale teraz gdy chcę to posiadać, nigdzie nie można tego znaleźć. Podejrzewam że pewnie nie ma praktycznego zastosowania i nie kupię tego w sklepie osiedlowym, ale może na allegro znajdę.
@l3oooo: Bo mieszkam w Krakowie i miałem nadzieję że ktoś podrzuci namiary na sklep. Jeżeli nawiązujesz do żartu z maczetami, to uważam że w Krakowie jest bezpieczniej niż np w Łodzi.
@PostojePoczekam: @Barglenawdlezouss: Odsyłasz i wbrew zamiarowi całkiem słusznie, kiedyś się takim bawiłam. Znałam pod nazwą nóż naciskowy albo fist knife - ze względu na wyprowadzanie ciosu z nożem "schowanym" w pięści, z ostrzem między palcami.
@l3oooo: Może trochę przesadziłem, nie chcę żeby ktoś pomyślał że Łódź to wylęgarnia dresów ;)
Nowa Huta jest całkiem bezpieczna, większość tubylców się zestarzała, reszta to młode małżeństwa + studenci awf. Chyba najgorzej jest na Bieżanowie/Prokocimiu
#militaria #noze #kiciochpyta #pytaniedoeksperta #krakow
źródło: comment_1FMHNJjKR1ncuMbXcy8gUbpOjDkkJA0K.jpg
Pobierzodsyłam do @suckuba
Dzięki wielkie, myślałem że to raczej mało popularna zabawka, a z waszą pomocą znalazłem tego masę na rynku.
Nowa Huta jest całkiem bezpieczna, większość tubylców się zestarzała, reszta to młode małżeństwa + studenci awf. Chyba najgorzej jest na Bieżanowie/Prokocimiu