Wpis z mikrobloga

1. Milan zatrudnia za darmo Diego Lopeza, Torresa, Alexa, Meneza.

2. Okienko tak bardzo udane jak na darmowe zakupy.

3. Milan wydaje jedyną gotówkę podczas tego mercato na niepotrzebnego nikomu przeciętniaka Jonathana Biabiany'ego.

4. Siedemnaście tysięcy razy lepszy Adel Taarabt, czekający tylko na znak Milanu, roni łezkę na ławce w QPR.

5. ...

6. Gdzie profit??

#bekazmilanu #milan #transfery #seriea #pilkanozna
  • 18
  • Odpowiedz
@MSKappa: A tam. Stary Milan to był z Van Bastenem i Gullitem, potem był nowy Milan z Szewą, Pirlo czy Kaką, a teraz już też jest stary ;) Za jakiś czas będzie jeszcze nowszy i znowu będzie wymiatał ;)
  • Odpowiedz
@jamtojest: sadzilem ze to nic juz tam Diavoli nic ciekaego sie nie wydarzy a tu w ciagu tygodnia taka jazda. Natomiast to co sie dzieje u nas to nalezy komisyjne wszystkich rozstrzelac. wydawac by sie moglo ze w miare neizle mercato a na koneic taka #!$%@? #!$%@?.
  • Odpowiedz
@jamtojest: Powoli mam nadzieję, że Włoska piłka ruszy. Inter i Milan nareszcie z rozwagą zrobiły transfery. Serio Biabiany został sprowadzony do Milanu? Poza szybkością nie ma innych umiejętności.
  • Odpowiedz
@jamtojest: Do tego jeszcze odchodzi Zaccardo, który wcale nie prezentował się gorzej niż Mexes z kosmiczną pensją, dla mnie to też trochę dziwne. Wolałbym opchnięcia Francuza. Jedyny plus ściągnięcia Biabianego może być taki że Honda zacznie być próbowany na lewej połówce... No i jeszcze ten Van Ginkel, jeśli nie będzie opcji wykupu to stracę wiarę w Gallianiego całkowicie.
  • Odpowiedz
Serio Biabiany został sprowadzony do Milanu? Poza szybkością nie ma innych umiejętności.

@luke4539: Serio. A teraz wyobraź sobie, że na jednej stronie boiska zagra Abate i Biabiany, dwóch szybkich jak błyskawica, bezmózgich zawodników, potrafiących głównie biegać wzdłuż linii. Może będą sobie robić zawody na setkę? Jeszcze i tak dobrze, że biegają w tym samym kierunku, bo ich zderzenie mogłoby się skończyć odkryciem jakiejś nowej cząstki elementarnej ;)

A włoska piłka rusza,
  • Odpowiedz
@jamtojest: Może nie tyle mi go szkoda co wolałbym jakby klub sprzedał Mexesa czy Zapatę. Zaccardo na ławę byłby wtedy ok. Mówisz, że nie wiele wnosił - ale który z naszych stoperów prócz Ramiego coś wnosił w zeszłym sezonie? :)
  • Odpowiedz
@Murzinio: Zapata wnosił, zanim nie odniósł kontuzji. Zagrał teraz dobre mistrzostwa i jego akurat bym nie skreślał. Z Lazio też bardzo dobry mecz, tak że może być z niego duży pożytek. A Mexesa bym się pozbył jedynie z powodu wysokiego kontraktu. Moim zdaniem to solidny stoper, chociaż z tendencjami to chwilowych przerw w dostawie krwi do mózgu ;) Ale umiejętności piłkarskie ma spore.
  • Odpowiedz
@jamtojest: Słabe to robił do niedawna. Tegoroczne były całkiem okej. Vidic, którego sprzedaży na pewno żałuje United. Doszedł za jakieś drobne M'Vila, mający świetne mistrzostwa Medel. Jest w środku pola Kovacic czy Hernanes. Trochę dziwi mnie zakup Dodo, nie wiem czy ten gość jest wystarczający na potrzeby Nerazzurri. Mam nadzieje, że Mazzarri wie co robi. Inter stawia kroki do przodu, ale bardzo powoli. Jeszcze upłynie kupa czasu kiedy Inter wróci chociaż
  • Odpowiedz
@luke4539: No to co do oceny całości się zgadzamy, że jeszcze kupa czasu ;)

Transfery nadal uważam za słabe. Vidic w porządku, doświadczony i jeszcze może wiele wnieść, ale też trudno to nazwać przyszłościowym ruchem, raczej takie doraźne łatanie dziur w stylu Milanu. Medel ciekawy, ale to nie ten rozmiar kapelusza, trudno go uznać za skok jakościowy. M'Vila na pewno z dużym potencjałem, może wypalić, ale jakoś się pogubił, więc dość
  • Odpowiedz
@jamtojest: No bardzo liczę na tego M'Vile. Gość przed odejściem do Rosji zapowiadał się kapitalnie. Wczoraj wypadł średnio, widać niepewność w jego grze. Wydaje mi się, że taktyka Mazzarriego nie pasuje, przynajmniej na razie pod to co Inter zawsze pokazywał. Próbuje sprowadzać zawodników pod swoje ustawienie, ale takich na poziomie jest niewielu. Szczególnie ci skrzydłowi. Z czwórki Jonathan, Nagatomo, Dodo, D'Ambrosio tylko ten pierwszy daje jakąkolwiek jakość. Reszta to zawodnicy na
  • Odpowiedz
@Wojt_ASR: Ponoć 4 mln i kartę Zaccardo.

Co do Taarabta, to tak jak pisze @mactrix raczej chodziło o zdanie Pippo, który chciał mieć profesjonalistów, a Adel prowadzi się niezbyt sportowo. Nawet teraz podobno olewał treningi z QPR, mając nadzieję na angaż w Milanie, co jest sporą niekonsekwencją.

No, ale Biabiany... po co?

To jednak nie jest największa tragedia, bo właśnie sprzedajemy Cristante :/
  • Odpowiedz