Wpis z mikrobloga

Coś mnie podkusiło i kupiłem tablet z androidem. Teraz wiem dlaczego jest #!$%@? sprzęt dla biedoty. Tak tragicznego systemu nigdy nie widziałem. Serio wartość sprzętu powinna się liczyć wraz z oprogramowaniem, a iOS to bóg w porównaniu do tego gówna. Co bym nie robił w jakiejkolwiek aplikacji to #!$%@? jest włączona w iOS dana aplikacja i nie ma prawa nic mi się #!$%@?ć. A tutaj co chwile musnę ręką w jakiś kant ekranu i jeb #!$%@? jakieś wysuwane menu, albo przenoszenie do pulpitu albo #!$%@? wie co. No co za debil robi menu systemowe na dolnej krawędzi gdzie najczęściej zahacza się ręką przez przypadek. Widać to system dla kucy i google poskąpiło na dizajnera bo tak niewygodnego gówna nigdy nie używałem. Tragedia. Trza było kupić iPada. Chciwy 2x traci.

#android
  • 12
@KochanekAdmina: Kupiłeś jakies badziewie i płaczem teraz. Trzeba było dołożyć te 400 zł i zakupić sobie Nexusa 7. Sam mam od roku i nie mogę powiedzieć złego słowa (jedynie aplikacja YouTube sie wolno włącza).

Ponadto od kilku dni mam ip 4s i jakos mnie dupy nie urwał. Niby ten ios taki zajebisty, a nie widzę żadnej różnicy w użytkowaniu w porównaniu do czystego androida 4.4.4

Nie jestem żadnym fanbojem, po prostu
@KszyhoDobryWariat: Ale ja nie narzekam na sprzęt przecież. Android (bo do niego mam ale) ma beznadziejnie umiejscowione menu które przenika przez aplikacje. Chyba że wyszły androidy z menu w normalnym miejscu nie kolidującym z użytkowaniem jak np. u góry. Albo jak w iPada gdzie menu systemu w ogóle nie ma przy włączonej aplikacji.
@elmyn: chodziło mi o system, nie telefon :). Poza tym sam ip 4s sprawuje sie (dla mnie i do moich potrzeb) wyśmienicie. Po prostu nie rozumiem dlaczego ios uważany jest za taki super, mega najlepszy system.
@KszyhoDobryWariat: Przekonasz sie jak po jakims czasie nie bedziesz sobie mogl przypomniec sytuacji kiedy musiales cos zmieniac w ustawieniach, systemie, szukac porad na forum itp itd. A potem po dluzszym czasie stwierdzisz ze mimo uplywu czasu system nie zwalnia