Aktywne Wpisy

CalibraTeam +17
Jako że nie mam wiele do stracenia poszedłem dzisiaj po podwyżkę. Oficjalnie nazwałem spotkanie w zaproszeniu "Rozmowa personalna" nie rozpisywałem się zbytnio o co mi chodzi jedynie poprosiłem managera o 15-20 minut. Rozmowa była stacjonarnie, ale zwyczajowo wysyłamy zaproszenia na Teams, wiecie o co chodzi.
Moja propozycja to była podwyżka 800zł brutto od nowego roku (tzn. mogłaby nastąpić w pierwszym kwartale 2024). Niestety mój szef się nie zgodził. Wysłuchał mnie i zapytał
Moja propozycja to była podwyżka 800zł brutto od nowego roku (tzn. mogłaby nastąpić w pierwszym kwartale 2024). Niestety mój szef się nie zgodził. Wysłuchał mnie i zapytał

CloudSpanner +139
Podoba mi się ostatni trend kobiet, które dokręcają śrubkę normikom i otwarcie przyznają, że przeciętniacy/średniacy są w ich oczach zerem. Zapowiada się zwiększenie populacji blackpillowców ( ͡° ͜ʖ ͡°).
#blackpill #przegryw #rozowepaski #niebieskiepaski #logikarozowychpaskow #logikaniebieskichpaskow #itsover #blackpilltiktok #takaprawda #jazdaznormikami #rozwojosobistyznormikami
#blackpill #przegryw #rozowepaski #niebieskiepaski #logikarozowychpaskow #logikaniebieskichpaskow #itsover #blackpilltiktok #takaprawda #jazdaznormikami #rozwojosobistyznormikami

#webdev #programowanie #wordpress #grafika #freelance
@campleo: po co portfolio?:) Przyszło ci do głowy ,że to praca usługowa i ,że często nie bardzo mamy wpływ na to jakie prace wykonujemy i jak one ostatecznie wyglądają?
Grafika prosić o portfolio to jeszcze zrozumiałe...ale webdeva? Hehehe
Głupotą jest patrzeć na folio w tym przypadku pod kątem estetycznym, ale głupotą też jest zlecanie komuś na ślepo.
Koder: folio + ew. github
Grafik: folio + ew. behance
Zmierzam do tego ,że ostatecznie to i tak jedna wielka loteria na kogo trafisz....a być może nie wybierzesz dobrego webdeva tylko dlatego ,że dałeś się omamić fejkowym portfolio czy z dupy wyjętym kodem na githubie.
PS: a
Poza tym akurat ja rozwiązuję ten problem w banalny sposób: umieszczam swoje imię i nazwisko zakomentowane w *.html i w razie wątpliwości wystarczy sprawdzić "źródło strony".
@npsr: ale ty jesteś uczciwy być może :) Mi chodzi o tych mniej uczciwych co chcą budować karierę na czyjejś pracy i jednocześnie sprawiają ,że portfolia są gówno warte jak komentarze na Allegro
Dla mnie jakoś naturalne jest to, że gość chce ode mnie folio a ja od niego brief i dopiero wtedy możemy gadać :P
Ja też jako tako pięknego folio online nigdy nie miałem, ale dla mnie zawsze standardem było to, że jak odpowiadałem komuś na ogłoszenie to chciał czy nie, przesyłałem 2-4 linków do przykładowych prac i tyle :) Myślę, że to uczciwe zachowanie :)
Co najwyżej mogę powiedzieć ,że to ja zrobiłem...ale czy ktoś w to uwierzy to inna sprawa :D Dlatego nikt o to nie pyta :)
Jeśli nie to i tak pozostajesz autorem i w każdej chwili możesz się do autorstwa przyznać, natomiast nie możesz de facto sam wyskoczyć do kogoś i pokazać coś narobił :)
Są też jeszcze inne kruczki: