Aktywne Wpisy
deziom +135
Współczuję wszystkim dzieciom, które w pewnym momencie odkryją, że pociąga ich ta sama płeć, a będą musieli się szarpać z tago typu starym.
#4konserwy #neuropa #bekazprawakow #bekazlewactwa #bekazpodludzi
#4konserwy #neuropa #bekazprawakow #bekazlewactwa #bekazpodludzi
klewerewel +8
#rozowepaski #zwiazki #seks #macierzynstwo #niebieskiepaski
Kobiety były mamione przez filmy romantyczne że istnieje miłość, że faceci kochają kobiety za to jakimi osobami są. To bujda. Facet kocha kobietę za urodę, cycki i dupę. Gdyby kobieta zachorowała na śmiertelną chorobę i nie mogła uprawiać seksu za 2 dni chłop ulotniłby się.
Szkoda że w bajkach dla dziewczynek nie ma wątku samotnych matek i mężczyzn porzucających kobiety. Kobieta to silniejsza płeć, Musi urodzić dziecko,
Kobiety były mamione przez filmy romantyczne że istnieje miłość, że faceci kochają kobiety za to jakimi osobami są. To bujda. Facet kocha kobietę za urodę, cycki i dupę. Gdyby kobieta zachorowała na śmiertelną chorobę i nie mogła uprawiać seksu za 2 dni chłop ulotniłby się.
Szkoda że w bajkach dla dziewczynek nie ma wątku samotnych matek i mężczyzn porzucających kobiety. Kobieta to silniejsza płeć, Musi urodzić dziecko,
mirki, mam della latitude e5530 i chcę przeczyścić chłodzenie.
Na CPU mam starą,dobrą Arctic Silver 5, niestety chłodzenie chłodzi także chipset na którym jest termopad.
szczelina pomiędzy chipsetem a radiatorem ma przynajmniej 0.5mm i nie można tam po prostu nawalić pasty termoprzewodzącej.
jakiej grubości termopad kupić, chciałem zmierzyć ten fabryczny ale on tak jakby nie ma jednego wymiaru tzn nie byl jednakowo "przygnieciony". Jeden bok ma 1mm grubosci, drugi 0.5, trzeci okolo 0.75, czwarty coś pomiędzy.
nie wiem czy wrzucić tam termopad 0.5mm czy 1mm.
wołam też @naprawalaptopow
@Cpt3rdReich: w porównaniu do pasty czy fabrycznego termopada?
a co do twojej metody z płytką miedzianą, laptop jest na gwarancji, to jej nie unieważni?
wcześniej miałem pecety to miałem takie rzeczy w dupie, najwyżej kupiłem używke za 150zł i jazda dalej, ale jak mi przyjdzie zapłacić 1500zł za nową płyte główną to wiesz ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Cpt3rdReich: też chciałem coś takiego zrobić ale laptop i tak jest już #!$%@? głośny a ja lubie ciszę.
znaczy normalnie jest cichy, ale wentylator nie zwiększa swoich obrotow stopniowo tylko skokowo.
czyli lubi zaatakować hałasem: ciszą jak makiem zasiał a tu nagle
wszedlem na strone della i widzę to:
a i7 35~ to dwurdzeniowce.
czyli jednak chyba się nie da bo 4 rdzeniowe to i7-36xx+.
Mod z ODD, prosta sprawa, wyciągasz napęd i zaślepiasz całość (napewno dell ma zaślepki
a jesli nie to kupie sobie mini stacjonarke i wyciszę ją do zera ( ͡° ͜ʖ ͡°)
płyta mini atx - ta najmniejsza
2x 8gb ram - miniatx ma 2 sloty.
i7 4 rdzenie + dobry radiator
zasilacz modularny - odpinane kable
SSD
jakas mocna ale w miare oszczedna grafika. i do tego jakas mala obudowa na styk.
dobry komp wielkości pudełka na buty ( ͡° ͜ʖ ͡°)
odłączył matryce, klawiaturę i bym miał jescze mniejszy komputer, do tego jakaś designerska obudowa i Apple może czyścic buty ( ͡° ͜ʖ ͡°)
0 RPM
2500 RPM - nagły atak hałasu
4900RPM, słyszałem może dwa razy kiedy coś renderowałem.
wiesz może czy da się zmodyfikować tablice obrotów w lapciaku tak zeby np było zamiast zera to powiedzmy 500-1000RPM?