Wpis z mikrobloga

czy orientuje się ktoś jak to jest z #kindle z japońskiej dystrybucji? na allegro paperwhite są w dobrej cenie, ale są podzielone zdania co do ewentualnej gwarancji w Amazonie.
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@P0lak: sprzedający wersję europejską twierdzi:

Większość Kindle Paperwhite 4GB wystawionych na Allegro pochodzi z Japonii. Czytniki z Azji są tańsze niż te europejskie. Niestety w przypadku ich zakupu nie mamy szans na gwarancje od Amazon.

* - Informacje te zostały potwierdzone przez konsultanta Amazon w Japonii. W przypadku problemów z czytnikiem należy je wysłać do Japonii na własny koszt. Czytniki te nie pochodzą z legalnej
  • Odpowiedz
@sheslostcontrol: Czytałem gdzieś że nie tylko wysyłasz czytnik do Japonii, ale również i oni mogą Ci go odesłać tylko na japoński adres. Sam mam japoński model, co mnie trochę martwi, ale mam znajomą w Japonii, więc w razie czego, odpukać, jakoś dam radę skorzystać z gwarancji ;)
  • Odpowiedz
@sheslostcontrol: Tak, te z Europy też są już na 4GB. Jeżeli chodzi o Japonie to nie ma innego wyjścia, czytniki zostały kupione w Azji więc niezależnie od tego czy zarejestrujecie je na Amazon.com czy na Amazon.de, one i tak automatycznie będą przydzielone do Amazon.co.jp. Czytniki z Japonii które pojawiły się w Polsce to absolutnie nieautoryzowana dystrybucja.
  • Odpowiedz